SP Doesburg wil betere communicatie over zorgwijzigingen

De SP wil dat de gemeente Doesburg mensen beter informeert over de veranderingen in de zorg. De gemeente steekt volgens de oppositiepartij voor geld in communicatie, ‘maar zonder enig resultaat’. Dit zorgt volgens de SP voor onrust.

 

SP-fractievoorzitter Patrick Ott zegt dat het al erg genoeg is dat er zo bezuinigd wordt, maar daarover moet de gemeente volgens Ott dan niet ook nog eens stommetje gaan spelen. ‘Mensen heb recht op duidelijkheid’, aldus Ott.

 

De gemeente steekt volgens de SP heel veel geld in de communicatie maar zonder enig resultaat. Volgens de oppositiepartij blijven de mensen met onzekerheid zitten omdat de wethouder geen antwoorden kan geven. ‘Niemand weet wat zij in juni van dit jaar te horen krijgen. Komen zij dan nog wel in aanmerking voor de zorg die ze toch zo hard nodig hebben’, aldus Ott.

 

De eerste klachten zijn al binnen, volgens de SP Doesburg. Ott: ‘Er is  veel onrust en dat wordt alleen verstrekt door de communicatie vanuit de gemeente’.

 

Volgens de SP zijn onder andere de teksten in brieven van de gemeente te moeilijk voor de ontvangers. Een mevrouw vertelt: ‘Ik heb laatst aan de IQ test meegedaan op televisie en toen kwam ik op 139, dus ik ben niet dom. Maar van de brieven die ik krijg over mijn Persoonsgebonden Budget van de gemeente en de sociaal verzekeringsbank krijg, snapte ik niets. Ze praten langs elkaar op. Moet van het bedrag nu wel of niet de eigen bijdrage af? Bij het drukke zorgloket konden ze deze vraag niet beantwoorden.’

 

Ott: ‘We hebben gemerkt dat door het niet kunnen beantwoorden van vragen en gebrekkige communicatie mensen nog onrustiger worden’.

 

De SP laat weten dat wie zorgen of vragen heeft over de zorgplannen van de gemeente Doesburg  deze kan melden via  zorgvoorelkaardoesburg@gmail.com.

9 reacties

 1. Frans van der krul

  Laat de gemeente naast een voorlichtings- campagne ook zorgen voor een tijdelijk spreekuur op de Buurtacademie waar mensen met hun vragen terecht kunnen en gebruik hier niet het zorgloket voor in het gemeentehuis!

 2. Frans van der krul

  Appie,
  Dank voor de link, maar het gaat mij hier niet over algemene info maar meer persoonlijke vragen!
  Had me al opgegeven voor 3 febr.

 3. Rob Gossink

  Ben eigenlijk wel benieuwd op basis van welke onderzoeksfeiten de SP vastgesteld heeft dat de communicatie vanuit het gemeentehuis “geen enkel resultaat opgeleverd heeft”. Op basis van “de eerste klachten” die de SP ontvangen heeft lijkt mij deze conclusie ietwat voorbarig. De mensen hebben evenmin niks voor een onderbuikgevoel van de SP.

 4. Frans van der krul

  Rob,
  Waarom steek jij je kop in het zand, wil je niet zien waar het CDA mede verantwoordelijk voor bent, CDA steunt het beleid van dit kabinet voor ca 95%!Jammer en getuigd niet medeleven met je mede mens!

 5. Frans van der krul

  Rob, Waarom steek jij je kop in het zand, wil je niet zien waar het CDA mede verantwoordelijk voor is , CDA steunt het beleid van dit kabinet voor ca 95%! Jammer en getuigd niet van medeleven met je mede mens!

 6. Rob Gossink

  Jammer Frans, je kent de feiten niet. Het kabinetsbeleid is niet het CDA beleid, verre van. Het CDA voorzag in een minder drastische bezuiniging. Een feit is wel dat de Raad het kabinetsbeleid maar uit heeft te voeren. Over de gemaakte keuzes kun je van mening verschillen. Maar dat is niet het onderwerp van dit item. Dat ging over communicatie, weet je nog.

 7. Frans van der krul

  Rob,
  Denk dat dit wel onderdeel van het onderwerp is.
  Dankzij de steun van het CDA zit dit kabinet er nog.
  Minder drastische bezuinigingen is makkelijk te zeggen in deze situatie, had het CDA dit kabinet niet gesteund dan was er nog een mogelijkheid om niet te bezuinigen.
  Bezuinigen is niet nodig op de zorg,de zorg zelf is niet de oorzaak van de hoge kosten, maar het verspillen van de premie die is opgebracht en nu wordt opgepot door de verzekerings- maatschappijen en aan reclame uitgegeven, vorig jaar was dit 278 euro premie persoon! Zorg dat het ziekenfonds weer terug komt en geef de zorg niet aan commerciële partijen.

 8. Frans van der krul

  Sp is één van de organisaties waar je met klachten over de zorg terecht kan hieronder nog een aantal:
  Als al de onderstaande organisaties er zijn en dit dan ontkennen Rob is toch echt kop in het zand steken!
  Zorg meldpunten:

  De Zorg Onze Zorg (ANBO)http://www.dezorgonzezorg.nl
  Landelijk Meldpunt Zorg https://www.landelijkmeldpuntzorg.nl/burger/home
  Meld het Mona (CDA) https://www.cda.nl/actueel/meld-het-mona/
  En nog veel meer:
  Nationaal Meldpunt Ouderenzorg
  Meldpunt Zorg om Lichamelijke Handicap (BOSK)
  Meld je zorg (LPGGz)
  Meldpunt Zorg Friesland (Zorgbelang Fryslan)
  Meldpunt Hervormingen langdurige zorg (VGN)
  Meldpunt Iederin
  Meldpunt zorg SP (Lokale politiek SP)
  Meldpunt zorg Consumentenbond
  Meldpunt mantelzorg (Mezzo)
  Meldpunt verspilling in de zorg (Ministerie van VWS)
  Informatiepunt Ouderenzorg Limburg (iOL)
  Monitor Transitie Jeugd
  Meldpunt FNV voor zorg! (FNV)

  Hoop dat dit voldoende is Rob!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑