SP Doesburg wil bezuiniging op schoolzwemmen terugdraaien

SP Doesburg wil dat bezuinigingen op het schoolzwemmen in Doesburg worden teruggedraaid. De oppositiepartij is daarvoor een petitie gestart waarin het oproept om de oproep van de SP te steunen.

 

Volgens de SP heeft de gemeente Doesburg door het afschaffen van het schoolzwemmen Zwembad Den Helder extra in de problemen gebracht. ‘Het zwembad stond al voor grote financiële uitdagingen door groot onderhoud en teruglopende bezoekersaantallen. De SP wil dat de bezuiniging op het schoolzwemmen alsnog wordt terug gedraaid’, aldus SP-voorman Patrick Ott.

 

Een hulpvraag aan de gemeente om de rente op leningen te verlagen enige tijd geleden werd afgewezen en het college gaf het zwembad volgens de SP nog een extra zetje door het schoolzwemmen af te schaffen.

 

Ott: ‘Op vragen van de SP over de toekomst van het zwembad kon wethouder Mulder geen garanties geven voor het voortbestaan van het zwembad. En de problemen tekenen zich nu al af, onderhoud moet worden uitgesteld en de toegangsprijzen worden verhoogd’.

 

Fractievoorzitter Ott van de SP vraagt zich af hoe lang er nog gezwommen kan worden in Doesburg. ‘Het is een domme bezuiniging, die dubbel pijn doet. Want de Doesburgse schoolkinderen krijgen geen schoolzwemmen meer, en het zwembad komt verder in de financiële problemen. Regeren is vooruitzien. Is het huidige college dan door het schoolzwemmen te beëindigen doelbewust bezig om het zwembad langzaam de nek om te draaien?’, aldus Ott.

 

SP Doesburg laat weten nog niet bereid te zijn het zwembad én het schoolzwemmen op te geven. Daarom wordt er binnenkort een kaartenactie gestart als vervolg van de handtekeningenactie die onlangs gehouden is. Ook is de SP een online petitie gestart.

7 reacties

 1. Kees van Immerzeel

  100% eens met de SP. Voor sommige kinderen is schoolzwemmen de enige mogelijkheid om zwemmen te leren. Heel belangrijk dus. Bovendien: het afschaffen van het schoolzwemmen levert de gemeente maar een heel beperkte bezuiniging op. En als daardoor het zwembad in de financiele problemen komt zijn we nog verder van huis. Kortom: het schoolzwemmen moet blijven!

 2. Frans Schilderman

  Goed zo Kees

 3. robert duis

  @Gemeente.

  Al eerder gesuggereerd: Restant Doesburg777 – Festiviteiten voor September 2015 afgelasten.
  Restant-budget eenvoudig overhevelen naar het SCHOOLZWEMMEN.

  “First Things First!”

 4. Gert-Jan Tas

  Volgens mijn informatie heeft Doesburg nog steeds een geweldige spaarpot uit de verkoop van NUON. Geld moet rollen, op de bank levert het niks op!
  Er moet dus veel minder niet gedaan worden maar meer wel!

 5. Theo Houkes

  goed SP na de vorige wegloop actie van jullie ben ik afgehaakt als stemmer maar als dit goed komt heb je er weer een stemmer bij het schoolzwemmen moet blijven zeker voor ouders met kinderen die het niet zo breed hebben.
  Zelf zeggen ze dat kinderen en ouderen meer moeten bewegen en dan ga je zo om met je zwembad om kaartjes duurder maken kinderen mogen niet meer zwemmen straks moeten ze zeker op de fiets naar ijsselstrand.

 6. Frans van der krul

  Is er een voorkeuze gemaakt welke sport in Doesburg moet blijven bestaan, denk hierbij de de vele sporten, Zwemmen, Voetbal, enz.

 7. Wil Verlaan

  Ook D66 is het helemaal met de SP eens. Samen met Groen Links en SP hebben we al eerder tegen het schrappen van het schoolzwemmen gestemd. Raar dat de gemeente dan onderzoek wil doen naar degenen die zwemles niet kunnen betalen en daar via de bijstand geld voor willen uittrekken. Het lijkt goedkoper om gewoon schoolzwemmen in stand te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑