GroenLinks Doesburg start meldpunt over zorg

GroenLinks Doesburg is een meldpunt gestart genaamd ‘Zorg en Inkomen’. De oppositiepartij wil graag van inwoners uit Doesburg horen waar ze tegenaan lopen nu de gemeente de nieuwe zorgtaken uitvoert.

 

Sinds 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor een groot aantal nieuwe taken zoals de Participartiewet, Jeugdzorg en de overheveling van de AWBZ-begeleiding en persoonlijke verzorging van de WMO.

 

Voor veel mensen heeft dit volgens GroenLinks grote gevolgen en daarom wil de linkse oppositiepartij de vinger aan de pols houden en is het een meldpunt gestart.

 

‘GroenLinks hoort graag waar inwoners tegenaan lopen nu de gemeente de nieuwe taken uitvoert’, laat GroenLinks weten. Met het meldpunt verwacht GroenLinks een beeld te krijgen van de ervaringen, zowel positief als negatief, die Doesburgers hebben. Om zo het debat aan te kunnen gaan met de verantwoordelijke wethouder, belooft GroenLinks.

5 reacties

 1. Frans van der krul

  Meldpunt over Zorg en inkomen alleen voor de Doesburgse situatie? Of ook algemene zaken die op Doesburg van toepassing zijn?Een klachtenfunctionaris waar je terecht kan in Doesburg en die onafhankelijk is van de gemeente of zorgverlener.
  Ook is er volgens mij ook geen vertrouwenspersoon in Doesburg, waarom is deze niet aangesteld in Doesburg?

 2. Wil Verlaan

  Jammer dat iedereen weer zijn eigen meldpunten wil instellen. Wat is er tegen samenwerking om breed de belangen van Doesburgers te dienen?

 3. Frans van der krul

  Wil,
  Ik heb niets tegen samenwerking, maar het begint steeds meer te lijken op het buiten spel zetten van de burger en de lokale politiek, beslissingen worden steeds vaker in regioverband genomen en heeft de burger en de raad niet veel meer in te brengen.Raad zet zich zo buiten spel.Als dit zo doorgaat, zit de raad er dus voor spek en bonen bij en mag alleen over de kleur van de stoeptegels praten.

 4. Kees van Immerzeel

  Wil: Groenlinks is altijd voor samenwerking te porren. De resultaten van het meldpunt zullen daartoe breed worden gedeeld.

 5. Kees van Immerzeel

  … waarbij de privacy van betrokkenen uiteraard voorop staat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑