Informatieavond over de veranderingen in zorg

De gemeente Doesburg houdt op 3 februari een informatieavond over veranderingen in de zorg in Doesburg. Via een informatiemarkt kunnen inwoners meer te weten komen over de veranderingen op het gebied van de jeugdzorg, de WMO en de Participatiewet.

 

Ook is het mogelijk om vragen stellen aan de consulenten en /of diverse beleidsambtenaren. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

 

De informatieavond vindt plaats in het stadhuis en begint om 20.00 uur. Om 22.00 uur eindigt de informatieavond. Wie aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@doesburg.nl ovv ‘aanmelding informatieavond 3 februari’ of door te bellen met 0313 – 48 13 13.

1 reactie

 1. Frans van der krul

  Gisteravond op deze informatiebijeenkomst geweest.
  Wethouder Peter Bollen was de inleider van deze avond en heeft op een duidelijke manier de veranderingen en de nieuwe rol van de gemeente duidelijk te maken.
  Wat mij opviel in de presentatie was het benoemen van het “inverdieneffect”, hiermee werd bedoeld dat men meer eigen verantwoordelijkheid moet nemen en de rol van het netwerk zou moeten vergroten.
  Verder zullen meer burgers moeten gaan participeren, dit zal mijn inziens alle maal moeilijk gaan.
  Vele burgers zijn al actief als vrijwilliger en of als mantelzorger en deze groep nog meer te gaan belasten lijkt mij geen haalbare kaart.
  Op de vraag hoe groot het inverdieneffect moest zijn kwam niet duidelijk een antwoord.
  De belangstelling van deze avond was met 20 burgers en 10 ambtenaren mijn inziens erg matig.
  Vraag me dan ook af of dit wel de juiste weg is, voorlichting op zich is best redelijk, maar de burger heeft andere vragen dan hier op in werd gegaan.
  Ik zou een verbetering willen voorstellen: open gedurende een aantal maanden een vrije inloop loket bij de Linie4 waar men met vragen over hun persoonlijke situatie, op een spreek uur terecht kan.
  Het zorgloket( balie) bij de gemeente is niet echt een goede plek waar men dit kan doen, vele aanwezigen in die ruimte kunnen meeluisteren en dat geeft de burger een onprettig gevoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑