Schade aan Doesburgse haven door waterhoogte

De hoge waterstand van de IJssel heeft voor schade gezorgd aan de haven in Doesburg. Bij het indraaien van schepen is er onder andere schade aangericht aan de loopbrug die bij de grote trap op de IJsselkade ligt.

 

De schade wordt op Facebook opgemerkt door inwoonster Marijke Schellekens. Zij laat weten dat de loopbrug kapot is en dat boeien schots en scheef liggen. Wethouder Ellen Mulder laat in een reactie weten dat de schade is ontstaan door twee schepen die de haven indraaiden.

 

‘De stroming was door het hoge water nog veel meer dan dat waar de schippers rekening mee hielden. Het zal gerepareerd worden’, aldus Mulder.

 

Door de neerslag van de afgelopen weken steeg het waterpeil in de IJssel na een behoorlijke hoogte. Zo was het een week geleden nog ruim 8 meter boven NAP. Inmiddels is het water in de IJssel bij de IJsselbrug gezakt naar 6,8 meter boven NAP.

photo-371

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Marijke Schellekens

3 reacties

 1. Rob Gossink

  Als wethouder Mulder weet dat de schade door twee schepen is ontstaan dan zijn de eigenaren ook bekend. Ik neem aan dat de gemeente (of Waterschap) de schade gaat verhalen op de eigenaren. Toch?

 2. Han Jansen

  Allemaal bekend, categorie oud nieuws. Veroorzaakt door een van de duwbakken, in gebruik bij het baggeren van de haven. Eigenaar en opdrachtgever dus bekend. Ook woonschip ‘Knapzak’ werd getoucheerd, gelukkig zonder schade.

 3. a. g. schrader

  Niet alleen zijn door het indraaien van een baggerschuit voortgedreven door een duwboot het bruggetje en het pas geplaatste havenlicht beschadigd, maar ook nog eens tenminste 1 schip dat er ligt in het teken van de scheepscarousel en een volgbootje van een ander daar afgemeerd schip behoorlijk beschadigd. Dus behoorlijke materiele schade.

  Ap Schrader havenmeester Passantenhaven Doesburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑