SP Doesburg voert zaterdag 1 december actie voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Dat doet de SP middels een schoenenactie. De politieke partij wil zoveel mogelijk kinderschoenen inzamelen om deze op zondag 4 december op het Binnenhof in Den Haag aan te bieden aan het Kabinet.


‘Ruim 350.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. Voor hen is er geen geld voor gezonde voeding, kleding of sportclub. Zij krijgen de rekening van de crisis gepresenteerd. Wij vinden dat onacceptabel en willen dat veranderen’, aldus Alexander van Hattum van SP Doesburg.


Van Hattum: ‘Vindt u dat ook, doe dan mee aan onze landelijke actie om zoveel mogelijk kinderschoenen in te zamelen en lever uw kinderschoenen aanstaande zaterdag 1 december in bij onze SP kraam in de binnenstad’.


De lege kinderschoenen worden op 4 december op het Binnenhof aangeboden aan het Kabinet. Als symbool voor de kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Na afloop krijgen deze kinderschoenen een goede bestemming.