Zeker vier Doesburgse horecabedrijven nemen deel aan speciale actie rondom Serious Request van radio 3FM. Onderdeel van de landelijke inzamelingsactie is een driedaagse vaartocht door Nederland, georganiseerd door de Reddingsbrigade Nederland. Doesburg is een van de plaatsen die bij de vaartocht wordt aangedaan en vanuit de horeca is er medewerking toegezegd. Hotel Doesburg, Restaurant De Liefde, Restaurant De Bonte Hond en Café Kings Place Doesburg gaan zich inzetten voor het goede doel.


Concreet wordt gevraagd of tijdens het Doesburgs bezoek gezorgd kan worden voor warme drank voor de vrijwilligers die aan deze actie meedoen. Tot nu toe hebben de eerder genoemde vier horecazaken hun medewerking toegezegd, zo laat stadsmanager Bart van Rooij weten, die verder meldt dat er mogelijk nog meer Doesburgse horecazaken gaan deelnemen.


De boot komt naar verwachting op 21 december om omstreeks 14.00 uur in Doesburg aan. Door eventuele ijsvorming of stroomsnelheid op de IJssel kan de aankomsttijd afwijken. De boot, die vanuit Arnhem vertrekt, blijft naar verwachting ongeveer een uur in Doesburg om vervolgens verder te varen met Enschede als eindbestemming.


De bootactie maakt onderdeel uit van de grote 3FM actie. Onder de noemer Serious Request wordt van dinsdag 18 december tot en met maandag 24 december vanuit het inmiddels bekende Glazen Huis actie gevoerd om geld in te zamelen. 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Het Glazen Huis staat dit jaar in Enschede.