SP eist openbare discussie over sociale plannen Doesburg

De SP heeft  bezwaar tegen het voorstel van wethouder Bollen om informele bijeenkomsten te houden met een raadswerkgroep voor belangrijke aankomend sociale besluiten. Lijstrekker Patrick Ott: ‘Het voorstel riekt naar achterkamertjespolitiek, en het rijp maken van de geesten voor de aankomende verslechtering. Het woord is nu toch echt eerst aan de kiezer, en het is ongepast om nu al te gaan voorsorteren voordat de kiezer heeft gesproken.’

 

De SP onderschrijft dat de raad goed en tijdig geïnformeerd moet worden. En dat de onderlinge politieke discussie tijdig en goed met plaatsvinden. Maar waarom zou dit informeel en in een klein groep moeten plaatsvinden, vraagt de SP zicht af.

 

Het gaat volgens de SP toch de gehele gemeenteraad aan. ‘En het is toch de straks nieuw gekozen gemeenteraad dit hierover gaat beslissen? Bovendien gaat het alle Doesburgers aan, waarom worden zij niet betrokken bij de plannen en discussie’, aldus Ott.

 

De SP stelt als alternatief voor om over de belangrijke thema’s van de belangrijke sociale kwestie zoals de tegenprestatie voor mensen in de bijstand en de bezuiniging op de thuiszorg, openbare en aangekondigde bijeenkomsten  te gaan organiseren.

 

Ott: ‘Opdat we weten welke opvattingen er onder de Doesburgers leven, en de Doesburgers weten welke opvatting er onder de politieke partijen leven, en we daarover in discussie kunnen gaan. De SP hecht er aan dat voordat er politieke stappen worden gezet een zorgvuldige maatschappelijke discussie over wordt gevoerd in Doesburg’.

 

6 reacties

 1. Frans.van der Krul

  Openbaar en het liefst in een arena en niet in de de raad, daar komt bijna geen publiek! Dus ga ik voor een politieke arena!Nieuw attractie in Doesburg.
  Het kenmerk van de politieke arena is de voortdurende interne coalitievorming. Het bepalende structuurelement in deze structuurvorm is wisselend maar opportuun. Coördinatie in een politieke arena vindt plaats door het spel om de informele macht.

 2. Johan Kousbroek

  Vraag 1
  Waar was de SP op de openbare bijeenkomst van de BSMR?
  Vraag 2
  Tijdens de afgelopen jaren met SP aan het bewind is er meer achterkamertjes politiek bedreven dan ooit.
  Waarom zwabbert de SP van de ene kant naar de andere?

  SP hou eens op met bezwaar maken; zet je schouders er eens onder en ga gezamenlijk met de ander partijen dit probleem oppakken.

 3. Kees van Immerzeel

  Volgens dhr. Ott riekt het voorstel om een aantal informele bijeenkomsten te houden over de ontstuimige ontwikkelingen in het sociale domein naar “achterkamertjes politiek”. Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten denk ik dan. De bijeenkomsten zijn informerend van aard heb ik begrepen. Mocht het in de praktijk anders blijken te zijn dan zijn we daar zelf bij. En kunnen we er een punt achter zetten.

 4. Frans.van der Krul

  Johan,Kees,
  In Doesburg hebben teveel politiekepartijen liever een rijke leugen dan een arme waarheid!

 5. Peter van den Broeke

  Oei SP, dit wordt jullie niet in dank afgenomen. Aan de zijlijn is het volgens mij makkelijker commentaar leveren dan in het veld! Ben het met Johan Kousbroek eens: schouders eronder met elkaar en pak de problemen constructief aan!

 6. Mieke Wijnakker

  Over deze onderwerpen had de BSMR (Op verzoek van de SP in het leven geroepen) op 27 januari een informatie-avond met na de pauze een discussie-gedeelte. Zij hadden niet te klagen over publieke belangstelling of interesse. Aan de discussie werd gretig deel genomen. Ook kan de BSMR zich laven aan belangstelling van wethouder Bollen. Interesse betreffende het besprokene: http://www.bsmr-doesburg.nl/home/actueel/een-voorbereid-mens-telt-voor-twee/evaluatie-samengevat.html. Maar zoals al eerder opgemerkt waar was de SP?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑