SP eist verbetering op Caleidoz-locatie Beumerskamp

SP Doesburg eist van het college van B&W maatregelen bij de dagbesteding en inloop op de Beumerskamp. Volgens SP is er sprake van een onveilige situatie. Tevens moet volgens de SP de kwaliteit qua hygiëne en comfort omhoog zoals het was voordat er werd verhuisd van De Linie naar Beumerskamp.

 

Dat laat SP Doesburg weten in een persbericht. In de eerste plaats maakt de SP zich ernstig zorgen over de veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers. Er zijn volgens de partij geen zichtbare maatregelen genomen voor brandpreventie of richtlijnen bij calamiteiten. Door ruimtegebrek zijn doorgangen geblokkeerd zodat er in noodsituaties snel paniek zal uitbreken, zo staat te lezen in het persbericht.

 

‘Dit ruimtegebrek speelt verder door. Materiaal kan niet worden opgeborgen door gebrek aan kastruimte. De ruimten zijn kleiner geworden zodat er met de activiteiten van de inloop geschoven moet worden. In sommige gevallen moeten er zelfs activiteiten vervallen om de ouderen van de dagopvang rust kunnen geven. Deze hebben namelijk erg veel last van de drukte en het rumoer van de activiteiten waar ze nu veel dichter bij zitten dan in de vorige situatie’, aldus SP-voorman Patrick Ott.

 

Als andere grote struikelpunten noemt de SP de hygiëne en ventilatie. Ott: ‘Er is geen warm water en er zijn maar twee toiletten beschikbaar. Inpandig is er geen invalidentoilet, daarvoor moet men buitenom. De ventilatie is erg slecht, deze voorziening bestaat uit één ventilatierooster in een raam en één ventilatiekanaal in een plafond. Ramen kunnen niet geopend worden’.

 

Ott: ‘Daarom wil de SP dat het college hun belofte na komt om voor de dagopvang en inloopactiviteiten van Caleidoz adequate, gelijkwaardige voorzieningen te treffen zoals op de Linie 4 het geval was. Locatie Beumerskamp is dat nog niet. Veiligheidsmaatregelen hebben eerste prioriteit maar de locatie dient ook verbeterd te worden op het gebied van hygiëne, ventilatie, berging en geluidisolatie’.

Beumerskamp

 

6 reacties

 1. Hanny ten Dolle

  En daar komt de SP nu mee?????
  Ze hebben zelf in de coalitie gezeten die deze plannen heeft ‘beraamd’.
  Dit is zieltjes winnen.
  Nu ze niet meer in de coalitie zitten moord en brand roepen is niet eerlijk.

 2. Frans van der Krul

  Hanny, dit komt op de conto van Peter Bollen en Ellen Mulder!Caleodoz was het ermee eens, kon ook niet anders!

 3. Vincent Kreileman

  Wat bijzonder triest dat de SP dit via een persbericht moet melden. De verkiezingstijd is over. Dat de sp is uitgesloten voor coalitie deelname is een gevalletje eigen schuld dikke bult. Hier uit blijkt maar weer eens dat door zielig te doen zieltjes gewonnen moeten worden. Populisme ten top.

 4. Frans van der Krul

  Vincent,
  Blijft wel staan dat misstanden aan de kaak dienen te worden gesteld(Ventilatie probleem lijkt te zijn opgelost)

 5. Peter van den Broeke

  Maar is dit niet hetgeen de SP landelijk ook altijd heeft gedaan? Een gevalletje van “de beste stuurlui……”?

 6. Frans Schilderman

  Dat heet attent blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑