Blog van de Buurtacademie (6)

Het is bijna zover en dan gaan we in de Buurtacademie de eerste hamer- en boorgeluiden horen. De voorbereidingen zijn getroffen en aanstaande vrijdag zal er door verschillende organisaties intern verhuisd gaan worden. Verbouwen betekent vooruitdenken en flexibel zijn. Zoals u wellicht uit eigen ervaring weet, brengt elke verbouwing onverwachte zaken met zich mee.

 

Wat dit bij de Buurtacademie zal zijn weten we nu nog maar niet. Maar wat we wel weten is dat wij een super team van vrijwilligers hebben die ondanks tegenslagen altijd weer weet de draad op te pakken en door te gaan. Doesburg mag trots zijn op zulke inwoners!

 

De verbouwing betekent niet dat er geen activiteiten in het gebouw plaatsvinden. Integendeel. Alle geplande activiteiten, zoals bijvoorbeeld de spreekuren van VIT Hulp bij Mantelzorg en Vluchtelingenwerk maar ook het bloedprikken, gaan gewoon door. Behalve de activiteiten in ons gebouw zijn wij ook daarbuiten te vinden.

 

Zoals in Speeltuin Kindervreugd, aan de Marijkelaan 1.  Door een samenwerking tussen Caleidoz en de Buurtacademie en de inzet van vele vrijwilligers, zijn wij trots om te mogen melden dat daar dinsdag 6 mei het eerste Repair Café in Doesburg gaat plaatsvinden.

 

Bij het Repair Café kunt u terecht voor kleine reparaties zoals het repareren van een broodrooster of koffiezetapparaat. Wanneer u het Repair Café bezoekt neemt u van huis kapotte spullen mee, deze worden door handige vrijwilligers gerepareerd. Naast dat het mooi is dat kapotte spullen gerepareerd worden is het een gelegenheid om anderen te ontmoeten en bij te dragen aan een beter milieu.

 

Maar de Buurtacademie is ook op andere plekken te vinden zoals in Sporthal de Beumerskamp en op, nog ‘geheime’ plekken in Doesburg. U zult daar de mensen van SOOSiaal, een enthousiaste groep inwoners, die door middel van activiteiten generatiekloven dicht, op verschillende plekken gaan tegenkomen.  Zo staat er op 29 mei een feest met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 gepland. Van 20.00 uur tot middennacht kunt er in de Beumerskamp samen met andere inwoners van verschillende generaties een mooi Doesburgs feest van maken.

 

Ook in de zomerperiode laat SOOSiaal van zich horen. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen om verschillende buitenactiviteiten te organiseren waar u als inwoners aan deel kunt nemen. Wat deze activiteiten zijn, houden we nog even geheim, maar het zal u niet ontgaan.

 

Kortom ook tijdens de verbouwing blijft de Buurtacademie verbinden!

 

EstherEsther Bosgoed

Coördinator Buurtacademie Doesburg

www.buurtacademiedoesburg.nl

2 reacties

  1. Wil Verlaan

    Ware woorden Esther! In Doesburg zijn veel mensen actief als vrijwilliger. Het is een warm bad om daar ‘lid’ van te zijn. Het is een bevlogen ploeg met aanstekelijke inzet en heel veel plezier onder elkaar. Het heeft me ontroerd dat er bij de verhuizing van de echte Linie-activiteiten naar Beinum gelijk de draad weer werd opgepakt. We brommen natuurlijk wel onder elkaar, maar wel samen de schouders eronder. Petje af!

  2. Frans van der Krul

    Wil,
    Helaas kan ik je mening niet delen, zie blog SP Doesburg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑