SP en Stadspartij publiceren na ophef over begroting

De twee grootste politieke partijen van Doesburg, de SP en Stadspartij Doesburg, hebben kort na de Raadsvergadering van donderdag 27 oktober hun website aangevuld met actuele informatie over de Programmabegroting 2012-2015. Tijdens de vergadering was de begroting een hot item en zorgde het voor de nodige reuring in de Doesburgse politiek.


Zo laat de SP op haar site weten dat het een raadsmeerderheid tegenover zich vindt ‘die geld voor oudere en kwetsbare inwoners wil gebruiken voor het dichten van een begrotingstekort’.


SP: ‘Alleen de SP (4 zetels) steunde het voorstel van het college om het geld te oormerken en dus in te zetten waarvoor het bedoeld is: ondersteuning van de groeiende groep oudere en kwetsbare inwoners’.


De Stadspartij laat op haar site weten dat het zogeheten oormerken van de post WMO met 125.000 euro per jaar een vreemde zaak is. ‘In de raad is afgesproken dat er geen gelden geoormerkt mogen worden’, aldus de Stadspartij.


Stadspartij: ‘Bij de afsluiting van het jaar 2010 is er reeds een kleine 300.000 euro in de WMO-reserve weggezet, wat meer dan voldoende moet zijn om eventuele tekorten te kunnen opvangen. Dat zou betekenen dat er in het totaal meer dan 400.000 euro in 2012 alleen al beschikbaar is. En dat terwijl er nu geen problemen zijn’.


In een toelichting laat wethouder Willem Bouman van de SP weten dat de partijen samen een oplossing moeten vinden om de begroting aangenomen te krijgen en dat hierover deze week overlegd wordt met de coalitiegenoten.


De gemeente hoopt tijdens een extra raadsvergadering op 8 november rond te krijgen. De provincie wil uiterlijk 15 november een goedgekeurde begroting ontvangen. Lukt dat niet binnen dit termijn, dan kan Doesburg volgens burgemeester Kees Luesink onder toezicht worden gesteld.


Zie ook:
Begroting Doesburg in 2012 met 5 procent omlaag

3 reacties

 1. DuBoucle

  Oormerken Wmo-geld!
  Moeten financiële middelen voor de Wmo geoormerkt Worden? “Jazeker. Dat is nodig om te voorkomen dat straks minder geld beschikbaar is voor zorg. Als je oormerkt, gaat het geld niet naar lantaarnpalen of naar parkeerautomaten.Ook de Doesburgse gemeente moet bezuinigen. Volgens de kabinetsplannen worden bv begeleiding en dagbesteding straks ook overgeheveld naar de Wmo, met een bezuiniging van 50 procent.Oormerk je dit geld dan zorg je er ook voor dat je niet afhankelijk wordt van de wisselende politieke kleur in Doesburg Het zorgt voor continuïteit.
  FRans van der Krul
  FNVLokaal

 2. edy riewald

  WMO gelden alleen gebruiken waarvoor het ontvangen wordt en geen gedraai en gekonkel. Veel Doesburgse inwoners moeten er mee geholpen worden. Al zal het de Stadspartij beter uitkomen om met deze gelden een goede sier te maken, niet doen en niet bang zijn maar oormerken.Dus denk aan uw principes.!!!!!!

 3. Bart

  Absoluut oormerken en met de vingers eraf blijven.
  Moeten we (uhh het college) nu ook nog die groep aanpakken die het nodig heeft.

  IK heb Willem gezien bij Graafschap TV. Klasse Willem! Dat je er zat maar ook ouderwets je bek (sorry?) open deed.

  @ Stadsparty………….? Denk eens aan het woord stadsparty die naam die jullie jullie club gaven? Daar horen de mensen bij die gekort worden op de WMO!
  Shame on you stadsparty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑