SP Doesburg is ondanks het verlies van een raadszetel tevreden over de uitslag van de Gemeenteraadsverkiezing. Lijsttrekker Patrick Ott wil graag met Stadspartij Doesburg de coalitieonderhandelingen opstarten.

 

Dat laat Ott daags na de uitslag van de verkiezing weten. ‘We zijn best tevreden met de uitslag. Op een paar stemmen na zijn we de grootste partij van Doesburg. We hebben met verschillende scenario’s rekening gehouden in aanloop naar de verkiezingen’, aldus Ott.

 

SP Doesburg verloor gisteravond nipt van De Stadspartij. ‘Het is aan de SP en de Stadspartij om als grootste partijen nu snel de coalitieonderhandelingen op te starten. Wij sluiten op voorhand niemand uit. De zorg is voor ons een hard punt in de onderhandelingen’, aldus Ott.

 

Ott sprak vannacht na de uitslag komt met David van Sommeren van de Stadspartij. Tot een afspraak is het nog niet gekomen. ‘We hebben gezellig wat anekdotes uitgewisseld en gaan wat ons betreft snel met elkaar om tafel om te onderhandelen. We willen onze verantwoordelijkheid nemen’.

 

De SP en Stadspartij zijn samen goed voor zes raadszetels. Daarmee komen ze een zetel tekort voor een meerderheid.