Winnaar D66 wil graag door met huidige coalitie

Als het aan D66 in Doesburg ligt, wordt de huidige coalitie tussen Stadspartij, PvdA, VVD en D66 gecontinueerd. Dat laat lijsttrekker Wil Verlaan van D66 weten. D66 won flink bij de Gemeenteraadsverkiezingen en ziet het aantal raadszetels verdubbelen naar twee.

 

‘Het is leuk om stemmen te winnen. Maar de uitslag verbaasd me niet echt. We zien geen grote verschuivingen. Het is jammer dat PvdA en VVD lokaal worden afgerekend op hun landelijk beleid. Verder had ik verwacht dat de Stadspartij misschien iets meer zou winnen. Maar wij zijn tevreden’, aldus Wil Verlaan in een eerste reactie.

 

Volgens Verlaan is Stadspartij Doesburg aan zet om de onderhandelingen op te starten. ‘Het is realistisch om daarbij voor te stellen dat de huidige coalitie door kan gaan. Deze coalitie zit er pas vanaf mei vorig jaar en biedt voldoende mogelijkheden om het werk de komende vier jaar voort te zetten. Zeker nu elke partij meer hun eigen punten kunnen inbrengen en uitvoeren’, aldus Verlaan.

 

Wil Verlaan kreeg voor haar partij de meeste stemmen, gevolgd door Henk Westra. Mocht Westra zijn huidige functie als wethouder voortzetten, dan schuift de nummer drie van de lijst, Walter van Ditmars, door naar een raadfunctie.

2 reacties

 1. erik rikken

  Als het aan D66 in Doesburg ligt, wordt de huidige coalitie tussen Stadspartij, PvdA, VVD en D66 gecontinueerd.

  hoop het niet! (pvda en vvd).

 2. erik rikken

  zo zie je maar, ook al hebben andere partijen b.v sp stadspartij meer stemmen
  uiteindelijk doen de anderen toch wat ze willen.

  (als het aan d66 ligt)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑