Spar Derksen wil plaats maken voor appartementen

Spar Derksen aan de Loddero in Doesburg denkt aan stoppen. De traditionele buurtsuper tussen de binnenstad en Noordelijk Molenveld is in gesprek met de gemeente en een projectontwikkelaar om plaats te maken voor een appartementencomplex met seniorenwoningen. Derksen laat weten dat er nog geen akkoord is.


Mede-eigenaar Chris Derksen zegt dat er al enige tijd gesproken wordt over de toekomst van de supermarkt en de locatie aan de Loddero. ‘Maar het is nog niet helemaal rond. Er is nog niets definitief. Mogelijk is er in augustus meer bekend’, aldus Derksen.


Architect Anton Vermeulen van Avesaa uit Angerlo laat desgevraagd weten dat het gaat om een appartementencomplex met 9 tot 10 seniorenwoningen. Momenteel vinden er gesprekken plaats met mogelijke opdrachtgevers. Vermeulen gaat uit van één opdrachtgever, die vervolgens de verkoop van de appartementen gaat verzorgen.


‘De interesse is groot. We hopen zo snel mogelijk tot een definitief plan te komen. Ik denk dat het een kwestie van maanden is om te starten met de bouw. Er is veel vraag naar seniorenwoningen en met de toenemende vergrijzing zal dit alleen maar toenemen’, aldus Vermeulen.


Wethouder Westra laat weten dat de gemeente op 28 februari dit jaar een principebesluit heeft genomen over de herontwikkeling van deze locatie. Projectontwikkelaar is Kondor Wessels Projecten uit Rijssen.


Vermeulen: ‘Er loop nu een bestemmingsplanwijziging. Ik verwacht niet veel weerstand uit de buurt. De woningen naast de huidige supermarkt komen in aanmerking om grond te kopen. Voor het hele project geldt dat we nu in een belangrijke overlegsituatie zitten’.


7 reacties

 1. Hanny

  ALWEER seniorenwoningen.
  Wanneer worden er eens appartementen voor jongeren gebouwd?????
  Hoezo Doesburg vergrijsd?
  Geen wonder er komen alleen woningen voor ouderen.
  De jongeren die een eigen huishouding willen starten moeten veelal naar andere plaatsen omdat ze hier niet aan een redelijk goedkope huurwoning kunnen komen.
  10 jaar ingeschreven staan en wachten en dan nog vrijwel geen kans want de woningen die vrijkomen gaan naar mensen uit allerlei andere gemeenten.
  Wanneer gaan “onze” jongeren eens voor????

 2. Richard Kok

  @Hanny,
  Ik heb juist het gevoel dat de woningmarkt in Doesburg in balans is. Er is een divers aanbod voor jong en oud. Denk alleen al aan Beinum West, een kakelverse wijk met veel starters. En nu dus weer plannen voor seniorenwoningen, op ‘rollatorafstand’ van het centrum. Zuidelijk Molenveld gaat op de schop en maakt plaats voor nieuwe sociale woningbouw. En dan zijn er nog tal van monumentale panden te koop in het centrum. Kortom, voor elk wat wils, zowel aan vraagkant als aanbodzijde.

 3. Appie van der Beek (stadspartij)

  Inderdaad Richard, het aanbod is zeker divers, we hebben in Doesburg de komende jaren te maken met vergrijzing. Door juist deze woningen te bouwen ontstaat er doorstroming waar jongeren ook weer van kunnen profiteren. Kijk naar De Bongerd daar kregen Doesburgers de voorkeur en konden ook veel ouderen blijven wonen in een hun eigen levensbestendige wijk.

 4. Frans van der Krul

  Voor jongeren is betaalbare woonruimte in Doesburg dun gezaaid. Met starters appartementen hier heb je nu voor hen een mooie kans op een eigen plek in Doesburg.
  Moderne startersappartementen voor jongeren van 18 tot 25 jaar op de Loddero voor 1 of 2 personen met serre of balkon op het zuiden, op loopafstand van het centrum.Grijp deze kans!Dat is de juiste balans! Het blijft wel opmerkelijk dat de meeste jongeren van ‘hotel Mama’ meteen naar een eigen woning proberen over te schakelen.Een starters appartement zou een mooie tussen oplossing zijn. Huurhuizen voor jongeren is in Doesburg minder populair door de hoge prijs.(vaak aan de max huurtoeslag)

 5. Hanny

  @ Frans: zo is dat. Enne voor APPIE: voor de Bongerd wel voorkeur voor Doesburgers. De oudere Doesburger.
  De huizen die ze verlieten zijn niet voor de Doesburgse jongeren. In de Bearkenstraat zijn er een stuk of 5 naar de Bongerd gegaan en die huizen worden verkocht. Goedkope huurhuizen die niet meer beschikbaar komen voor huurders, de hele straat wordt namelijk verkocht als de huurders deze woningen verlaten.
  Niet iedere jongere kan of wil een huis kopen.
  De salarissen van de jongeren zijn niet zo hoog en in deze tijd krijgen ze ook bijna geen geld van de bank.
  Op de Beinum zijn niet zo heel veel huurhuizen en de prijzen hiervan ook niet laag te noemen.

 6. Hanny

  Woningaanbod in Doesburg nu: 1 huis in de Margrietstraat en al 46 gegadigden.

 7. Paul

  Een geweldige plek voor een seniorenvoorziening. Dicht bij IJsselzicht. Het kan niet mooier. Ik ben er van overtuigd dat vele jongeren wel een huis kunnen kopen. Dan is er nog genoeg aanbod in Doesburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑