Het Doesburgse rappersduo Commi & DeLuxe heeft zaterdagavond in een goed gevuld jongerencentrum 0313 in Doesburg hun nieuwe cd gepresenteerd. De cd Het Vooruitzicht viel direct in goede aarde, gezien de videobeelden die van het optreden zijn gemaakt en te zien zijn op YouTube. De nieuwe cd bevat twaalf zelf geschreven nummers van Commi & DeLuxe. Het rappersduo bestaat uit de Doesburgse raptalenten Brendan (17) en Luuk (21).


Manager Jan-Willem Klink van jongerencentrum 0313 in Doesburg is zeer te spreken over de nieuwe cd en over het optreden tijdens de release-avond. ‘Respect voor die gasten. Ik heb ze vaak horen repeteren. Knap hoor. Ze hebben er heel veel lol in. Dat het hier allemaal kan in Doesburg is super’, aldus Klink voor de camera’s van Doesburg TV.


De rappers zelf gaat het vooral om de lol. ‘Nee, er zit geen boodschap in die we de luisteraars mee willen geven, we maken gewoon wat we leuk vinden. We hoeven de wereld niet te veranderen, we hebben er gewoon lol in om met woorden bezig te zijn.’


Brendan is al een jaar of zeven bezig, Luuk schrijft al wel een tijdje teksten, maar is het afgelopen half jaar echt met de cd bezig geweest. Ze hebben heel bewust gekozen voor 0313 voor de release van de cd. ‘Het moet gewoon in Doesburg, dat is home-own, en dan is 0313 echt wel de beste plek’.


Zie ook:
CD-release hiphoppers Commi & DeLuxe in 0313