Het filmhuis ‘Het badhuis Doesburg‘ verzorgt in samenwerking met de restaurant en horecagelegenheden Caldo e Freddo en De Bonte Hond op vrijdag 26 augustus de laatste buitenfilm op het roggepleintje nabij het stadhuis. De film ‘The World’s fastest indian’ met topacteur Anthony Hopkins wordt dan gepresenteerd. Een flink schermdoek, wat opgesteld staat tegen de wand van het gemeentehuis, geeft goed beeld voor alle bezoekers. De aanvangstijd van de film is rond 22.00 uur bij het invallen van de duisternis.


Er staan enkele stoeltjes klaar waar bezoekers gezellig kunt zitten. De organisatie wijst op het feit dat het verstandig is om zelf een stoel mee te nemen, om zo zeker te zijn van een zitplaats. Er is ruimte voor zo’n honderd bezoekers.


Voor, tijdens en na de film kunnen bezoekers een drankje bestellen bij Caldo e Freddo en de Bonte Hond, de horecabedrijven die de film aanbieden. Een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Bij heftige regenval wordt de filmvertoning verplaats naar de volgende dag.


De film ‘The World’s fastest indian’ is de laatste buitenfilm uit een reeks van vier. Al enkele jaren vinden er in de zomer op het roggepleintje buitenfilms plaats.


Zie ook:
Schema openlucht films Doesburg bekend