Eind november hoopt Hotel Doesburg de winterserre van het hotel in gebruik te nemen. De vergunning voor de bouw van de serre is inmiddels afgegeven en het aanbestedingstraject is begonnen. De serre zal met het huidige grand café als een brasserie worden ingericht. Gasten hebben vanuit de serre zicht op de IJssel.


Hotelbaas Joop Bergevoet laat weten dat wat de vergunning betreft de bouw kan beginnen. ‘We zitten inmiddels in het aanbestedingstraject. Ik heb gesprekken met aannemers. Wij verwachten voor half september een beslissing te hebben genomen met welke aannemer we in zee gaan.’


De voorbereidingstijd is circa zes weken en de daadwerkelijke bouw en afwerking duurt ongeveer drie weken. Bergevoet: ‘Eind november moet het dus allemaal gereed zijn en met de kerst hebben we er zeker volop plezier van. Dat moet ook wel want de afgelopen kerst hebben we gasten moeten teleurstellen omdat we vol zaten’.


De serre zal met het huidige grand café als een Brasserie worden ingericht. Hierbij wordt veel aandacht geschonken aan de sfeer, die huiselijk en gezellig moet zijn. Een haard zal dan ook niet ontbreken, stelt Bergevoet.


‘De Brasserie, met uitzicht over de IJssel, biedt de mogelijkheid om gezellig wat te komen drinken of te eten. Het is onze bedoeling dat het echt een laagdrempelige plek wordt waar mensen met elkaar gaan afspreken. Daarnaast wordt het natuurlijk een heel mooie en unieke locatie voor recepties en partijen. Zeker met het aansluitende terras’, aldus Bergevoet, die recent het een jarig bestaan van Hotel Doesburg vierde.


Zie ook:
Hotel Doesburg wil uitbreiden met winterserre