De Haagse dichter Jan Bais komt naar Doesburg. Bais treedt op tijdens de Open Monumentendag op 10 september. Het gaat om een bijzonder optreden in het hofje bij de Gasthuiskerk in de Gasthuistraat in het centrum van Doesburg. Bais kreeg in 2008 de Jambe Poezieprijs.


Het optreden van Bais wordt georganiseerd door de poezietak van de Culturele Vereniging “Het Badhuis” en maakt deel uit van het programma “POËmuZIE”. DichterbijdeIJssel verzorgt op 10 september van 15.00 tot 16.00 uur het programma in het hofje bij de Gasthuiskerk.


Dichter Jan Bais kreeg in 2008 de Jambe Poëzieprijs voor de meest spraakmakende dichter van het jaar. Hij kreeg die prijs voor zijn sensationele debuut: “Mond is spruitje”, het leven van de gemiddelde belastingbetaler in achtendertig volautomatische gedichten, en voor zijn spectaculaire optredens in 2008. Volgens een recensie uit dat jaar laat hij zijn publiek opveren en zorgt hij voor ongekende hilariteit.


Ook is het Bosch Blazers Ensemble aanwezig, bestaande uit twee fagotten, twee fluiten, twee klarinetten, twee hoornen en twee hobo’s. Een dubbelquintet dus. Samen met de dichter verzorgen zij een afwisselend programma van klassiek tot modern onder de titel “POËmuZIE”


De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.