Breedtesport Doesburg organiseert in samenwerking met 0313 en Gymnastiekvereniging Unitas een sponsorloop voor het glazenhuis in Enschede van 3FM Serious Request. De sponsorloop wordt gehouden op 19 december 2012 in de sporthal Beumerskamp en start om 13.30 uur.


De sponsorloop is bedoeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Serious Rescue team dat op 21 december in Doesburg aanmeert. Een driedaagse vaartocht door Nederland is onderdeel van de landelijke inzamelactie, die door de Reddingsbrigade Nederland wordt georganiseerd.


Doesburg is een van de plaatsen die bij de vaartocht wordt aangedaan en Hotel Doesburg, Restaurant De Liefde, Restaurant De Bonte Hond en Café Kings Place Doesburg gaan zich inzetten voor het goede doel. Zij zorgen voor broodjes en soep. De boot komt naar verwachting op 21 december om omstreeks 14.00 uur in Doesburg aan. De boot, die vanuit Arnhem vertrekt, blijft naar verwachting ongeveer een uur in Doesburg om vervolgens verder te varen met Enschede als eindbestemming.


De bootactie maakt onderdeel uit van de grote 3FM actie. Onder de noemer Serious Request wordt van dinsdag 18 december tot en met maandag 24 december vanuit het inmiddels bekende Glazen Huis actie gevoerd om geld in te zamelen. 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Het Glazen Huis staat dit jaar in Enschede.