De jeugdvoetballers van de A1 van Sportclub Doesburg zijn na een overtuigende 7-1 zege op Warnsveldse Boys afgelopen zaterdag kampioen geworden in de derde klasse. Met de titel behaalden de Doesburgse voetballers het tweede kampioenschap in een jaar.


De A1 startte dit seizoen met tien spelers die nog in de B jeugd mogen spelen bewust in de 4de klasse. Voor de winterstop werden ze daarin overtuigend kampioen. Besloten werd om het een klasse hoger te proberen. Naar nu blijkt, niet geheel zonder succes.


Zaterdag was de sfeer op het sportpark geweldig, zo laat onze verslaggever ter plekke weten. De muziek klonk door de speakers alsof het eerste moest spelen. Spandoeken hingen op het sportpark en bij de kantine werden de jeugdvoetballers  ontvangen met een mooie aanmoediging van het kantinepersoneel.


Warnsveldse Boys was niet gekomen om te verliezen en gaf goed partij waardoor het lang 0-0 bleef. Na de nodige druk van SC Doesburg A1 viel uiteindelijke de verlossende 1-0. Kort daarop werd het 2-0 en vlak voor rust zagen de vele supporters dat het 3-0 werd.


De tegenstander uit Warnsveld was op de knieën gekregen, waarna Doesburg in de tweede helft professioneel uitliep naar een overtuigende 7-1 zege. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Appie van der Beek kon de Champagne worden ontkurkt en kreeg trainer Rodney Hartgers een champagnedouche.


De spelers werden vervolgens in de kantine feestelijke onthaald. Trainer van het eerste elftal, Ralph Hartgers, feliciteerde de kampioenen met de titel en bedankte ze tevens voor hun trouwen inzet om mee te doen bij het eerste team.