Sportclub Doesburg wil nog voor de zomer beslissen of het de accommodatie aan de Oranjesingel of aan de Looiersweg op de Ooi gaat afstoten. Sportclub Doesburg wil verder op één accommodatie en deze vervolgens upgraden met eigentijdse faciliteiten. Voorzitter Wim Egbertzen hoopt in 2014, wanneer Sportclub Doesburg honderd jaar bestaat, te beschikken over een accommodatie waar de voetbalclub jaren mee vooruit kan.


‘Ik heb net groen licht gekregen dat de gemeente met ons en met sportcomplexspecialist Oranjewoud gaat meedenken over de keuze welke accommodatie we gaan afstoten. Dit jaar is de toekomstige accommodatie de rode draad door de vereniging’, aldus Egbertzen tegenover DoesburgDirect.nl.


De voorzitter wil samen met de gemeente de hobbels inventariseren en daartegenover de wensen van de voetbalclub stellen. Daarbij moet de expertise van Oranjewoud worden toegevoegd, zodat een goed plan wordt gerealiseerd.


Het bestuur van Sportclub Doesburg wil zich voorlopig nog niet uitspreken over een voorkeur voor de accommodatie aan de Oranjesingel of die aan de Looiersweg. Ook bedragen over de kosten van het opwaarderen van een van de accommodaties, wil Sportclub Doesburg nog niet noemen.


‘De wens om een nieuwe accommodatie leeft al heel lang. Tot recent zijn er regelmatig informatieve gesprekken gevoerd. Nu komt de tijd om het te formaliseren en om stappen te zetten. En die stappen willen we samen doen. Samen met de gemeente en met Oranjewoud’, aldus Egbertzen.


Oranjewoud is onder andere betrokken geweest bij de realisatie van de sportcomplexen van VIOD in Doetinchem en TRIAS in Winterswijk. Beiden clubs met een kunstgrasveld. Egbertzen: ‘De wens van de voorzitter van Doesburg is om over twee velden te beschikken waarvan een van kunstgras. Met een kunstgrasveld kun je de veel meer teams kwijt. En als andere verenigingen het lukt om een kunstgrasveld aan te leggen, dan kunnen wij dat ook’.


In 2014 bestaat Sportclub Doesbrug honderd jaar. Voor Egbertzen het moment om te beschikken over een eigentijdse accommodatie waar Sportclub Doesburg jaren mee vooruit kan. Dit zal tevens inhouden dat er ruimte is voor ledengroei. ‘En die groei verwachten we zeker met een nieuwe accommodatie’.