Senioren Verhuisservice Gelderland uit Doesburg is een dienst gestart waarbij meubels en ander huisraad ten goede komt aan anderen. Op die manier wordt voorkomen dat spullen na een verhuizing weggegooid moeten worden.

 

‘Bij de ontruimingen die wij doen, komen vaak mooie en goede meubels en overig huisraad vrij. Het zou zonde zijn om deze voorgoed te laten verdwijnen of dat iemand er veel geld moet betalen bij de kringloop, terwijl deze meubels een tweede leven verdienen en jullie deze gratis of voor een habbekrats kunnen afhalen bij ons’, zo laat eigenaresse Christa Falhaber van Senioren Verhuisservice Gelderland.

 

Op Facebook is een groep aangemaakt. Van deze groep kunnen mensen lid worden. Daarop staat verder te lezen dat er spelregels zijn opgesteld, om zo de dienst in goede banen te laten leiden. Zo wordt er bij een ontruiming een datum en tijdstip kenbaar gemaakt in de Facebookgroep. Daarbij wordt onder andere melding gemaakt om welke spullen het gaat. Verder wordt alleen de locatie kenbaar gemaakt indien er serieuze belangstelling is. De locatie zal niet in de groep kenbaar worden gemaakt maar alleen rechtstreeks naar de belangstellende.