Na een succesvol verlopen audit in april is voor Rotra uit Doesburg het SQAS certificaat verlengd tot 2017. SQAS is een internationale kwaliteitsnorm voor logistiek dienstverleners. Middels het Safety and Quality Assessment System wordt beoordeeld in welke mate een logistiek dienstverlener voldoet aan de eisen die worden gesteld met betrekking tot organisatie, kwaliteit, veiligheid en milieu.

 

De norm SQAS is ontwikkeld door CEFIC (European Chemical Industry Council) om te waarborgen dat transport en opslag van chemische goederen op een veilig en kwalitatief goede manier worden uitgevoerd. Ook voor Gillemot NV, gevestigd in het Belgische Kampenhout verliep het assessment positief waarmee de looptijd van haar SQAS certificaat ook verlengd is tot 2017. Gillemot is sinds 2010 onderdeel van de Rotra Groep.

 

Koninklijke Rotra is sinds 1909 actief als vertrouwd logistiek dienstverlener en is met 700 medewerkers en vestigingen in Doesburg, Rotterdam, Amsterdam/Schiphol, Antwerpen, Kampenhout en Brussel/Brucargo een innovatieve one stop logistics shop. Rotra biedt integraal Supply Chain Management aan volgens het 4PL-concept, als ketenregisseur van a tot z: van de wereldwijde import en opslag tot en met de bewerkingen, de voorraadcontrole, order & vendor management en de wereldwijde door-to-door distributie.