De eerste paal voor woningbouw op Beinum West in Doesburg gaat op 24 november de grond in. Aan de start van de bouw ging een jarenlange strijd vooraf tussen de huidige bewoners van het gebied en de gemeente.


Het slaan van de eerste paal op 24 november wordt gemeld door de Stadspartij Doesburg. Op Twitter voegt de Stadspartij hieraan het woord ‘eindelijk’ toe.


Afgelopen zomer gaf Woonservice IJsselland opdracht aan bouwonderneming Veluwezoom voor de bouw van de eerste veertig woningen. De gemeente liet daarbij weten dat de eerste paal in oktober de grond in zou gaan.


Op Beinum West worden totaal zo’n tweehonderd woningen gebouwd. Een kwart daarvan betreft huurwoningen, een kwart koopwoningen tot 145.000 euro, een kwart koop tot 172.000 euro en een kwart vrije sector.


Lange tijd hield de Stichting tot Behoud van Stadsweiden Beinum West de bouw tegen. Volgens de stichting zou er in het geplande bouwgebied een zeldzame uil bevinden. Na de nodige juridische procedures meldde de gemeente in mei dit jaar een doorbraak in het bouwconflict waarna de voorbereidingen tot de bouw konden beginnen.


Zie ook
Bouw woningen Beinum West eind oktober van start
Gemeente meldt doorbraak in bouwconflict Beinum West
Landelijke media duiken op bouwconflict Beinum West
Gemeente wil controle van steenuilexpert