Jaap Loonen is inmiddels een vertrouwd gezicht bij de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Doesburg. De energieke en enthousiaste presentator is ook dit jaar weer van de partij om Sinterklaas op 13 november te verwelkomen. DoesburgDirect.nl sprak met de voormalig inwoner van Doesburg die ook dit jaar weer verwacht dat de intocht waarschijnlijk niet zonder incidentje gaat verlopen. En stelt hij dat de kinderen van Doesburg alvast moeten oefenen op de tekst en danspasjes van Pepernoten Samba, de Sinterklaas-hit van Jaap.


Hoe omschrijf jij de sfeer in Doesburg tijdens de intocht?
De sfeer tijdens de Sinterklaas Intocht in Doesburg is ieder jaar weer een enorm feest, het is een zeer gemoedelijke middag voor jong en oud. Iedereen staat te genieten!


Wat is er leuk aan het presenteren van de intocht van Sinterklaas?
De energie die ik krijg van de kinderen en de ouders is ieder jaar weer onuitputtelijk. Iedereen doet lekker mee, niets is te veel gevraagd en alles gaat heel spontaan. En natuurlijk is het elk jaar weer leuk te horen van Sinterklaas zelf dat hij het zo leuk vind om in Doesburg te komen, en dat de kinderen zo lekker vrolijk zijn. Ook Sinterklaas voelt zich enorm welkom en thuis in Doesburg.


Waarom kom jij graag terug naar Doesburg om de intocht te presenteren?
Die paar jaar dat ik in Doesburg gewoond heb, heb ik enorm veel leuke mensen ontmoet. Toen ik werd gevraagd of ik de intocht wilde presenteren, hoefde ik daar geen seconde over te twijfelen.. De mensen zijn erg hartelijk, iedereen staat mee te dansen, van jong tot oud, dat maakt het voor mij ieder jaar weer heel speciaal.


Wat kunnen we dit jaar voor speciale act verwachten tijdens de intocht?
Ieder jaar gebeurt er weer wat speciaals tijdens de intocht, de ene keer zijn de pepernoten zoek, dan kan Sinterklaas met zijn boot niet aanmeren, en er was een piet zoek… Wat er dit jaar weer gaat gebeuren is altijd weer de vraag. Mijn enige doel is om tijdens zo’n incident heel creatief te handelen, serieus te blijven en enorm te improviseren. We weten natuulijk nooit welke ‘problemen’ er dit jaar weer kunnen ontstaan.


Tot slot. Wil jij vooraf aan de kinderen van Doesburg nog wat kwijt?
Vorig jaar heb ik mijn eigen sinterklaasliedje gemaakt; De Pepernoten Samba. Hij is op internet enorm vaak gedownload. Ik hoop dat de kinderen het dansje en de tekst nog steeds kennen, anders wordt het op school in de klas nog even oefenen!