Stadspartij Doesburg vindt de financiële onderbouwing van het plan van de CDA om een stadsfotograaf aan te stellen, onvoldoende. De grootste politieke partij van Doesburg zegt zich liever te focussen op andere belangrijkere zaken.

In juni wist DoesburgDirect.nl te melden dat het CDA een stadsfotograaf wil aanstellen. Deze gekozen fotograaf moet uit de vele foto’s die in Doesburg worden gemaakt een selectie doorvoeren en de mooiste foto’s in een fototentoonstelling verwerken.

Het CDA vraagt hiervoor een jaarlijkse bijdrage van 3.000 euro voor een periode van 3 jaar. Stadspartij Doesburg spreekt van een leuk plan, maar zegt een goed onderbouwde begroting te missen.

Waar zijn bijvoorbeeld de kosten van de ambtelijke uren, vraagt Stadspartij Doesburg zich openlijk af. ‘We zwemmen echt niet in het geld in Doesburg’, laat raadslid Appie van der Beek weten.

Van der Beek: ‘Wij Stadspartij Doesburg willen niet te negatief zijn maar focussen ons liever op andere belangrijkere zaken en kunnen dit voorstel dan ook niet ondersteunen’.

De laatste tijd komen er regelmatig berichten naar buiten dat er steeds vaker financiële uitdagingen voor Doesburg komen. Zo stapte wethouder Ellen Mulder onlangs op vanwege een tekort aan middelen om achterstallig onderhoud van gemeentepanden door te voeren en liet wethouder Van Veldhuizen gisteren weten dat de gemeenteraad 1,25 miljoen euro extra beschikbaar moet stellen om de renovatie van de binnenstad naar wens uit te kunnen voeren. De 3.000 euro waar het CDA om vraagt lijkt overigens niet in verhouding te staan met de grote bedragen voor andere projecten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.