Stadspartij inventariseert wensen inwoners Doesburg

De Stadspartij Doesburg gaat in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen 2014 op korte termijn inwoners van Doesburg vragen wat er speelt in hun gemeente. Dit in de vorm van een grootschalig onderzoek waarbij alle huishoudens in Doesburg een formulier in de brievenbus krijgen met de vraag aan te geven wat hun ideeën zijn.

 

Wat speelt er in Doesburg onder de mensen en hoe komen we hierachter. Deze vraag heeft Stadspartij Doesburg zich gesteld. Stadspartij Doesburg gaat binnenkort huis aan huis een formulier verspreiden waarop de inwoners van Doesburg hun inbreng en ideeën voor de komende jaren kunnen aangeven. Alle onderwerpen die iemand van belang vindt, kan hij of zij op dit formulier invullen.

 

Fractievoorzitter Piet Vree over het onderzoek: ‘Natuurlijk weten we wel wat er leeft in Doesburg. Onze partij heeft namelijk voelhorens in alle wijken. Maar niet elke inwoner zal ons rechtstreeks aanspreken. Op deze manier geven we elke Doesburger de mogelijkheid om in alle rust mee te denken over hetgeen Stadspartij Doesburg voor hen kan betekenen of op welk gebied Stadspartij Doesburg zich meer moet inzetten’.

 

‘Onze partij wil zich op alle gebieden inzetten voor de stad zonder beperkt te worden door een specifieke politieke kleur’, voegt Vree er aan toe, wijzend op het feit dat de Stadspartij in tegenstelling tot andere partijen niet gestuurd wordt door het landelijk bestuur van partijen.

 

Op het formulier worden verschillende onderwerpen genoemd ter indicatie. Het is aan de inwoner om dit verder in te vullen en het formulier in te leveren. Dit kan op verschillende adressen in de wijken. Binnenkort worden de formulieren in de brievenbus bezorgd.

 

 

5 reacties

 1. Frans van der Krul

  Landelijke partijen hebben hun Haagse coryfeeën de lokale partijen lokale coryfeeën.
  Een groot nadeel van lokale partijen is dat deze voor kwesties die alleen provinciaal, landelijk of europees oplosbaar zijn, niet kunnen aankloppen bij partijgenoten in, Den Haag en Brussel.
  Indien complexe oplossingen nodig zijn in Doesburg is er vaak een bovengemeentelijke samenwerking nodig, de lokalo staat dan vaak alleen.
  Een lokale partij heeft meer vrijheden en moet leven van de wensen van de lokale bevolking.

 2. Appie van der Beek

  Frans nu vanuit Den Haag steeds meer taken naar gemeentes worden gedelegeerd heb je juist een onafhankelijke partij nodig die zonder ideologie de beste keus kan maken. Complexe zaken moet je dus neutraal bekijken met sterke mensen om je heen en niet vragen om een souffleur vanuit Den Haag.

 3. Hans Bleker

  Lijkt me een goede actie van de stadspartij. Uiteraard is het grootste belang het belang van de Doesburger. Ook het CDA doet al en zal in de loop naar de verkiezingen diepgaande gesprekken aangaan met ouderenbonden, verenigingen en mensen aan de deur.

 4. henk beijen

  Jammer is het dan dat vanavond alle partijen een uitnodiging hebben gehad van de woongroep Ravelijn om met hen te praten over hun wens om een tweede locatie te ontwikkelen. In een tijd waarin de overheid een stapje terug doet een initiatief wat onze volledige ondersteuning verdient. Stadspartij Doesburg was aanwezig, verder geen enkele partij.

 5. Peter van den Broeke

  Ik zou zeggen, een gemiste kans voor de overige partijen! Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑