Stadspartij zoekt alternatieve oplossingen voor bedrijventerrein

Stadspartij Doesburg, de grootste politieke partij van Doesburg, denkt aan alternatieve oplossingen om de verschillen van inzicht over de uitbreiding van Bedrijventerrein Verhuellweg terug te dringen. ‘Waarom wordt er niet gedacht in oplossingen?’

In een statement hekelt de Stadspartij de houding van een bewonersgroep, die de uitbreiding van het bedrijventerrein tegen wil gaan. ‘Waarom denken we met zijn allen niet eens gewoon in oplossingen in plaats van gelijk de hakken in het zand te zetten. Ga met elkaar in gesprek, dat hebben wij ook gedaan’.

Afgelopen week was er een informatieavond van de Stichting Fraterwaard. Het uitnodigingsbeleid om deze informatieavond bij te wonen, was onduidelijk. Enkele politici schoven wel aan, zoals van de Stadspartij, staat te lezen in hun statement.

Stadspartij: ‘Na gesprekken met voor- en tegenstanders zien wij oplossingen in onderstaande: Is de geluidswal op te hogen en geheel sluitend te maken? Zijn de daken te gebruiken voor plaatsing van zonnepanelen om zo Doesburg helpen naar een Energieneutraal 2050? Kan de aanrijroutes van de vrachtwagens bijvoorbeeld via de provinciale rotonde in plaats van via de Koepoortdijk?’.

Volgens de Stadspartij kan met deze oplossingen voldaan worden aan de wens van de bedrijven om uit te breiden. De Stadspartij stelt dat de bedrijven zijn geworteld in Doesburg en een belangrijke rol spelen voor de samenleving op diverse fronten zoals werk, cultuur en ondersteuning van verenigingen.

‘Wij kiezen voor werkgelegenheid, maar hopen zeker dat er in onderling overleg tussen alle partijen gekeken kan worden naar compromissen en de voorstellen die wij als voorbeeld noemen bij de invulling van de plannen. Stadspartij Doesburg ziet verder op basis van alle onderzoeken geen reden om donderdag 30 september niet in te stemmen met dit bestemmingsplan’, meldt de Stadspartij.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China

2 reacties

  1. R.f. Van Wijngeeren

    Een onzinnig plan van een onzinnige partij.
    Het verstand is met deze partij op de loop.
    Waarschijnlijk nog nooit gehoord van aantasting natuur en landschap.

  2. Rico Tempelman

    Ten eerste overtreedt u de spelregels van Doesburg Direct R.F. van Wijngeeren door “op de man te spelen”. En ten tweede beledigt u de grote en trouwe aanhang van de Stadspartij die mede door hun standpunt in deze wederom de grootste partij van Doesburg zal worden in maart 2022. Dat weet ik niet 100 maar 1000 procent zeker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑