Crowdfunding RegioBank voor looproute De Ooilink slaagt

De crowdfundingsactie om de looproute De Ooilink tot stand te brengen is geslaagd. Er is inmiddels ruim 4.100 euro opgehaald voor de Stichting Doesburgerinitiatief in samenwerking met Regiobank Doesburg.

Eenzaamheid onder ouderen tegengaan en hun gezondheid bevorderen door ontmoeten en bewegen te stimuleren. Dat willen Stichting Doesburgerinitiatief en RegioBank in Doesburg bereiken met De Ooilink: een nieuwe looproute voor ouderen met voldoende bankjes om uit te rusten en een praatje te maken.

Om de financiering voor dit project rond te krijgen, zijn Doesburgerinitiatief en RegioBank op 25 augustus 2021 samen een crowdfunding gestart op het platform Samen voor de buurt. Twee en een halve week na de start van de campagne is het streefbedrag al behaald.

De Ooilink
Looproute De Ooilink verbindt de wijk De Ooi met de Doesburgse binnenstad en stimuleert de bewoners van deze wijken om de deur uit te gaan. Even wandelen naar de winkels en terrasjes in de binnenstad of naar De Ooi, wordt zo een stukje makkelijker en het vergroot de kans op sociaal contact. Gemeente Doesburg wil de bankjes plaatsen en onderhouden.

In 2020 zijn al drie looproutes voor ouderen aangelegd in de wijken Noordelijk- en Zuidelijk Molenveld en de binnenstad. Van deze routes wordt inmiddels veel gebruik gemaakt.

Crowdfunding gaat door
De crowdfunding staat nog t/m 6 oktober 2021 online op www.samenvoordebuurt.nl/looproutedeooilink. Hoewel met de opgehaalde 4.100 euro al veel kosten voor de aanleg van De Ooilink betaald kunnen worden, kunnen Doesburgerinitiatief en RegioBank iedere donatie, groot of klein, nog goed gebruiken. Met het extra opgehaalde geld worden nog meer looproutes voor ouderen in Doesburg aangelegd.

Steun van Doesburgse ondernemers
Doesburgse ondernemers dragen de actie een warm hart toe. Bertram & Brood, FerrySnacks, Fieret voor Zeebanket, LekkerszenZo, Sonja’s Brood en Banket, Cafetaria Golden Valley, de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek, het Lalique Museum en kunstenares Marga Bles hebben allemaal leuke beloningen beschikbaar gesteld voor donateurs. Doe jij een donatie, dan maak je kans op één van de beloningen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Ton Bulte

    Is dan de volgende stap: n doorgang van de looiersweg naar de linie? Voor de veiligheid van alle ooi bewoners n fiets/wandelpad door het Looierspark.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑