Eenzaamheid onder ouderen tegengaan en hun gezondheid bevorderen door ontmoeten en bewegen te stimuleren. Dat willen Stichting Doesburgerinitiatief en RegioBank in Doesburg bereiken met De Ooilink: een nieuwe looproute voor ouderen met voldoende bankjes om uit te rusten en een praatje te maken.

Om de financiering voor dit project rond te krijgen, starten Doesburgerinitiatief en RegioBank samen een crowdfunding op het platform Samen voor de buurt.

Looproute De Ooilink verbindt de wijk De Ooi met de Doesburgse binnenstad en stimuleert de bewoners van deze wijken om de deur uit te gaan. Even wandelen naar de winkels en terrasjes in de binnenstad of naar De Ooi, wordt zo een stukje makkelijker en het vergroot de kans op sociaal contact. Gemeente Doesburg wil de bankjes plaatsen en onderhouden.

In 2020 zijn al drie looproutes voor ouderen aangelegd in de wijken Noordelijk- en Zuidelijk Molenveld en de binnenstad. Van deze routes wordt inmiddels veel gebruik gemaakt.

Crowdfunding
Van 25 augustus t/m 6 oktober 2021 staat de crowdfunding online op www.samenvoordebuurt.nl/looproutedeooilink. In zes weken tijd willen Doesburgerinitiatief en RegioBank het bedrag van 4.152 euro voor de aanschaf van de bankjes en routenaamborden bij elkaar te verzamelen. Alle donaties, groot en klein, zijn daarom van harte welkom. Bij het publiceren van dit artikel donderdagochtend 26 augustus, stond de teller op 1.628 euro.

Steun van Doesburgse ondernemers
Doesburgse ondernemers dragen de actie een warm hart toe. Bertram & Brood, FerrySnacks, Fieret voor Zeebanket, LekkerszenZo, Sonja’s Brood en Banket, Cafetaria Golden Valley, de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek, het Lalique Museum en kunstenares Marga Bles hebben allemaal leuke beloningen beschikbaar gesteld voor donateurs. Doe jij een donatie, dan maak je kans op één van de beloningen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China