Op zondag 4 september opent Saskia ter Welle om 12.30 uur een nieuwe serie stadsvertellingen in Gasthuiskerk Doesburg. Zij doet dat met een vertelling over haar werk, haar passie en haar inspiratie. Ter Welle vertelt ook over de bijzondere band die ze de afgelopen vijftien jaar met veel Doesburgers heeft opgebouwd.

De Stadsvertelling in Gasthuiskerk Doesburg is een maandelijks terugkerend evenement tijdens de Doesburgse Culturele Zondag. De verteller van dienst vertelt in maximaal vijftien minuten iets over de geschiedenis of de cultuur van Doesburg. De stadsvertellingen zij geent op het idee van de TED-talks en gaan in de Gasthuiskerk hun tweede seizoen in.

Broderie d’Art
Ter Welle is een gepassioneerd couturiere en is gespecialiseerd in het maken van borduursels, Broderie d’Art. Ter Welle: ‘Wat ik zo inspirerend vind aan Broderie d’Art, is dat je kunt werken met elk denkbaar materiaal. Dus niet alleen naald en draad! Denk bijvoorbeeld aan kralen, pailletten en swarovski, maat ook raffia en chenille. Glans, volume en kleur komen zo elke keer op een andere manier samen.’

De creaties van Ter Welle hebben een grote artistieke kwaliteit en zijn buitengewoon verrassend. Zij werkt meestal niet op het platte vlak. Haar werk is driedimensionaal. In haar atelier aan de Gasthuisstraat in Doesburg verzorgt Ter Welle workshops en masterclasses. Daarbij staat voorop dat ze mensen wil inspireren om hun eigen creativiteit te uiten.

Na afloop van de Stadsvertelling is er tot 13.30 uur tijd voor een Meet en Greet. De toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.