Op zondag 4 februari om 12.30 uur zet Gasthuiskerk Doesburg de reeks stadsvertellingen voort in een ander format. Dit keer geen presentatie of verhaal maar een vraaggesprek van Tineke Beishuizen met Harm-Jan Weevers, de voorzitter van Stichting Fraterwaard. Het gesprek gaat over de plannen voor een Logistiek Ecopark IJsselvallei Doesburg in de Fraterwaard.

Stichting Fraterwaard wil als betrokken partij informeren over de actuele stand van zaken. De stichting richt zich op het beschermen van het gelijknamige natuurgebied tussen Doesburg en Dieren met zijn bijzondere flora en fauna.

De Fraterwaard biedt stilte en rust voor mens en dier, volgens Weevers iets waarvan het belang gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. De stichting zet zich ook in voor het behoud van landschappelijke en cultuurhistorische waarden.

De Doesburgse firma’s Rotra en Ubbink willen in het gebied uitbreiden op een duurzame manier, die recht doet aan natuur en milieu maar ook bedrijfseconomisch haalbaar is. Doesburg, Doetinchem, de provincie, het Waterschap en Rijkswaterstaat hebben hun handtekening gezet onder een Letter of Intent.

De volgende stap is een voorkeursontwerp met daarin de gevolgen voor milieu en landschap, cultuurhistorische aspecten, het bedrijfsontwerp en de kosten. In het ontwerp wordt de waterveiligheid gewaarborgd; er komt compensatie voor de natuur.

Een mooi onderwerp voor de start van een nieuw seizoen stadsvertellingen.

De Stadsvertelling in de foyer van Gasthuiskerk Doesburg start om 12.30 uur en duurt ca. 20 minuten. Inloop vanaf 12.00 uur. Kom op tijd: vol is vol. De toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.