De stadsvertelling in de Gasthuiskerk tijdens de Culturele Zondag van zondag 2 april wordt gehouden door Davy Kastelein. De archeoloog vertelt over de opgravingen op het terrein van de Doesburgse Gasthuiskerk. In 15 minuten wordt u bijgepraat over een verrassend aspect van de Doesburgse geschiedenis.

De expositie wordt op de eerste zondag van april verzorgd door leerlingen van de Doesburgse kunstenaar Ad van den Brink. Van den Brink had tot tot 3 jaar geleden Galerie 8’r op de Paardenmarkt, maar is nu te vinden op het Gildehofje aan de Meipoortstraat.

De nieuwe galerie gaat Galerie Doesburg heten. Van den Brink is oprichter van de culturele route en al 50 jaar beroepskunstenaar. De leerlingen die exposeren zijn Lia van den Hoven, Claire Beijen, Werner Herold, Helga Herold, Marianne Thijssen en Annette Cleij.

Tijdens het open podium en de jamsessie kunnen de liefhebbers genieten van een bijzonder afwisselend programma, met onder andere de U2 coverband UKE22 in een bijzondere bezetting met ukelele, Duitse Lieder zum Kontakt van Klausing en Ierse folk met Taggi Eenstroom. De middag wordt zoals gewoonlijk muzikaal ondersteund door de Gasthuiskerk sessieband.

Gasthuiskerk Doesburg is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.