Wie is de beste standwerker van Doesburg? Die strijd tussen ruim twintig deelnemers uit heel Nederland wordt op zaterdag 21 augustus van 10.00 tot 17.00 uur in Doesburg beslist tijdens het jaarlijkse standwerkersconcours.


De Doesburgse Ondernemersvereniging (DOV) laat weten dat standwerken in Nederland heel populair is. Jaarlijks organiseert de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) gemiddeld 120 concoursen, waarvan er ook één in Doesburg wordt gehouden. De wedstrijd is voor de standwerker zelf een serieuze aangelegenheid, maar ook een feest voor het publiek.


Ons land kent een kleine vijfhonderd standwerkers, die allen een belangrijke bijdrage aan het imago van de markt leveren. Standwerkers demonstreren van alles, je kunt het zo gek niet bedenken. Koopwaar die je normaal niet zo een-twee-drie koopt, maar die door de overtuigende en vaak humorvolle presentatie vaak grif over de ‘toonbank’ gaat.


Blikopeners, inlegzooltjes, nagelvijlen, raamwissers, groenteschaven, kabelritsers, ministofzuigers, plunjezakken met snoep en potjes zalf. De deelnemers praten én verkopen de sterren van de hemel. Bovenal zorgen ze voor veel extra plezier op de markt.