Op zondag 17 april starten in Doesburg de festiviteiten ter gelegenheid van Koninginnedag. De zondag voor Koninginnedag is het eerste Paasdag en dus is er gekozen voor een eerdere datum voor de traditionele Samenzang in het Martinus Atrium aan de Juliana van Stolberglaan.


De avond begint om 19:30 uur en medewerking verlenen De Iesselbrassers, het koor Zang en Ontspanning, het Koninklijk Doesborghs Mannenkoor, kinderkoor For You, De Smartlappers en Moluks zangkoor NGPMB. Natuurlijk doen ook de Meulenvelders, Muziekkorps der Voormalige Schutterij en hun slagwerkgroep mee. De toegang is gratis maar een gift aan het eind wordt zeer op prijs gesteld, zo laat de organisatie weten.


Zaterdag 23 april is er een viswedstrijd, mede georganiseerd door Hengelsport Vereniging Doesburg. De hengelaars zullen aan de dode arm van de IJssel te vinden zijn. Rond 12.15 uur is de prijsuitreiking op sportpark sc. Doesburg aan de Oranjesingel.


Het bestuur van Doesburg en Oranje laat weten dat op Koninginnedag in Doesburg geen kleedjesmarkt is en ook niet zal worden toegestaan, tijdens Doesburg Binnenste Buiten kunnen de kinderen met hun spulletjes hun verkooptalenten laten zien.


Ook dit jaar zal er geen Singelloop zijn. Het bestuur wilde deze traditie weer graag in ere herstellen maar organisatorisch en financieel was het niet rond te krijgen. Voor volgend jaar zal er worden gekeken naar de mogelijkheden van een herstart.


Een nieuwe activiteit op Koninginnedag is een versierde fietsenwedstrijd voor de kinderen van de basisscholen, dus de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het bestuur van Doesburg en Oranje hoopt dat al veel kinderen hebben nagedacht hoe ze hun fiets zullen versieren, want de mooiste fietsen kunnen een prijs winnen.


De wedstrijd ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar en voor alle drie groepen zijn er een eerste, tweede en derde prijs beschikbaar gesteld door Xycleservice en fraaie bekers door NTD safety service. Als je van te voren opgeeft dat je mee doet dan doe je ook nog mee in de verloting van een mooie extra prijs, opgeven kan via email op het emailadres: voorzitter@doesburgenoranje.nl.


De tijd van verzamelen is 13.15 uur op de busparkeerplaats in de Meipoortstraat daar kun je een nummer afhalen en kan de  jury alle fietsen goed bekijken. Tegen twee uur vertrekken alle kinderen in optocht achter de muziek en het Koningspaar aan naar de Koepoortstraat, zodat alle mensen de versierde fietsen goed kunnen bewonderen. Voor het Stadhuis zullen de prijzen worden uitgereikt.