Op donderdag 17 juli start de serie zomeravond orgelbespelingen van StiDoMu in de Grote of Martinikerk te Doesburg. De serie bestaat uit een reeks van acht wekelijkse bespelingen. Top organisten voeren een gevarieerd programma uit op het grote Walckerorgel.|

 

Het openingsconcert wordt uitgevoerd door Wilbert Berendsen (1971) die sinds september 2012 cantor-organist is van de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg en daarmee de vaste bespeler van de drie orgels in de Martinikerk. Hij voert werken uit van Mendelssohn, Reger, Langlais, Duruflé en van hemzelf.

 

Wilbert is een warm pleitbezorger van het Walcker-orgel en probeert de veelzijdigheid van het instrument in zijn programmering tot uiting te brengen. Zijn eerste orgellessen ontving hij van Nico Verrips te Meppel waarna hij studeerde bij Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij in 1997 zijn UM-diploma behaalde.

 

In 2007 was hij finalist van het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark en in 2008 nam hij deel aan het Internationaal Orgelimprovisatieconcours in Haarlem. Thans studeert hij beiaard bij de stadsbeiaardier van Doesburg, Frans Haagen.

 

De orgelbespelingen op donderdagavond 17 juli begint om 20.00 uur in de Grote- of Martinikerk in Doesburg. De toegangsprijs is 8,50 euro, voor 65+ 7,50  euro en voor donateurs van StiDoMu 6,50 euro.

wilbert