Op vrijdagavond 16 december klinkt bij Podium Acanthus in de Koepoortstraat 20 een liederenprogramma afgewisseld door twee werken voor piano solo. De musici zijn de sopraan Sterre Kooi met haar vader, de pianist Jaap Kooi. Het concert bestaat uit liederen en opera-aria’s van bekende componisten.

Van Schubert worden onder andere de bekende ode ‘An die Musik’ en ‘Gretchen am Spinnrade’ gezongen. Van Mozart ‘Abendempfindung’. En van G. Meyerbeer ‘Nobles seigneurs, salut!’ uit de opera Les Huguenots, en ‘Que fais-tu, blanche tourterelle?’ uit Roméo et Juliette van Ch. Gounod.

Een speciale plek hebben de Vier Lieder van Arnold Schönberg. Vrij vroege liederen van de nog jonge componist, bestaande uit korte impressies. Schönberg heeft die liederen nog niet atonaal geschreven en deze zijn dan ook zeer toegankelijk om naar te luisteren.

Ter afwisseling zal Jaap Kooi twee keer optreden met een werk voor piano solo, nl. een van de prachtige Intermezzi van Johannes Brahms en de Arabeske in C van R. Schumann.

Sopraan Sterre Kooi groeide op in een muzikaal gezin. Vanaf jonge leeftijd volgde zij viool- en pianolessen. Op veertienjarige leeftijd zong ze al de rol van tweede hofdame in de opera Dido en Aeneas. Na haar studie Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam besloot zij zich volledig op zang te richten en ging studeren bij de zangpedagoge Valérie Guillorit van het Conservatorium te Amsterdam.

Sterre trad onder andere op als soliste bij het VU-koor, het Composer’s Festival in 2016 en voor de radio, o.a. bij Opium op Radio 4. Verder volgde zij lessen en masterclasses bij bekende zangpedagogen in binnen- en buitenland.

Jaap Kooi studeerde piano na de universitaire studies econometrie en geschiedenis. Hij behaalde cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gérard van Blerk.

Na zijn debuut in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw gaf hij talloze concerten. Hij trad veelvuldig op voor de radio, verzorgde CD-opnames, en gaf concerten op vrijwel alle grote en kleine Nederlandse podia. Hij speelde op vele internationale festivals en concoursen. Door zijn aanstelling als docent aan het Conservatorium van Amsterdam is Jaap Kooi nauw betrokken bij de ontwikkeling van jong talent in Nederland.

Een toegangskaart kost 17,50 euro (jeugd t/m 15 jaar betaalt 8,50 euro). Dit is inclusief koffie en thee in de pauze en een drankje na afloop. Reserveren kan via podium@acanthus.demon.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.