Op zondagmorgen 11 december bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een Yin Yoga XL les in Het Arsenaal in Doesburg. Yin Yoga is een zachte, maar ook een uitdagende yogastijl, waarbij je langer in een houding blijft. Hierdoor kun je op dieper niveau ontspannen.

‘We gebruiken kussens en dekentjes ter ondersteuning, zodat de spieren kunnen ontspannen en het lichaam kan verzachten. De houdingen hebben effect op de energiebanen in je lichaam (meridianen), het bindweefsel en op de ligamenten en pezen’, aldus initiatiefneemster Marga Zoethout.

Yin Yoga zorgt voor meer ruimte in je lichaam en geeft ontspanning op diep niveau, het stimuleert de energiedoorstroming en kalmeert de ademhaling.

De principes van yin yoga zijn anders dan van de meeste andere yoga vormen. Het lichaam hoeft niet strak uitgelijnd te zijn, maar kan zich voegen naar de houdingen. Met meer yang-achtige yogavormen werk je aan stabiliteit, bij yin yoga werk je aan mobiliteit.

De Yin Yoga XL les biedt verdieping in je beoefening van Yin Yoga. De les is echter ook geschikt voor deelnemers die nog geen ervaring hebben met (Yin) Yoga.

De les op zondagochtend begint om 09.30 uur en duurt tot 11.00 uur. De kosten om deel te nemen bedragen 12,50 euro. Opgeven kan via margazoethout@chello.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.