Stichting Doesburg 777 komt met een feestplan. De organisatie die zich sterk maakt voor het opzetten van festiviteiten rondom het feit dat Doesburg in 2014 777 jaar stadsrechten heeft, denkt aan het werken met zeven thema’s. Deze thema’s kunnen leiden tot feestelijke dagen in 2014. De thema’s die tot dusver zijn besproken, zijn: Doesburg Muziek en dansstad; Kunststad; Verwenstad; Sportstad; Historische stad; Hanzestad en Culinaire stad.

 

 

In 2014 viert Doesburg dat de stad 777 jaar stadsrechten heeft. De centrale doelstelling van de feestelijkheden in 2014 is het bevorderen van de samenhang tussen verschillende Doesburgse groeperingen. Daarom heeft de gemeente de Stichting Doesburg 777 eind maart in leven geroepen, die bestaat uit leden met een gevarieerde achtergrond en ervaring.

 

Het bestuur van deze stichting gaat initiatieven inventariseren en ondersteunen. Er worden gesprekken gevoerd met Doesburgse organisaties om te komen tot een Feestplan777. Doesburgers kunnen ideeen voor dit Feestplan aandragen via info@doesburg777.nl, of bij de afzonderlijke bestuuursleden. Tot dusverre hebben we 7 thema’s verkend, die kunnen leiden tot feestelijke dagen in 2014.

 

Het bestuur van Stichting Doesburg 777 bestaat uit Henk van de Berg, Theo Maas (PR en communicatie), Yolanda Goppel (penningmeester), Christa de Bruin (binnenstad), Aloys Seegers (buitengebied), Daan Remmers (secretaris) en Jan van Amstel (voorzitter)