Het streekarchivariaat De Liemers en Doesburg biedt tijdens de Open Monumentendag op 12 september de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen.  Plaats van handeling is het oude schoolgebouw tegenover Garage Klein in de Nieuwstraat 4. Het is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Er is een tentoonstelling ingericht met betrekking tot het thema van dit jaar, Kunst en Ambacht. Te zien zijn onder andere foto’s en documentatiemateriaal van de bedrijven metaalfabriek Ubbink, asbest-cementfabriek Ferrocal en aardewerkfabriek De IJsel.

 

Behalve de gebruikelijke rondleidingen in de kluis en een doorlopende diavoorstelling van ansichtkaarten, is er ook nu weer de gelegenheid om dubbele en afgeschreven boeken voor een zeer redelijke prijs te kopen. Honderden boeken met betrekking tot locale, regionale en landelijke historie zijn voor de bezoeker uitgestald, waaronder diverse boeken uit de 19de eeuw.

 

Daarnaast worden er weer dubbele ansichtkaarten uit Doesburg en omgeving uit de collectie van de archiefdienst te koop aangeboden.

Schermafbeelding 2015-09-08 om 19.41.59