De Arnhemse formatie Caracola Jazzband treedt op in de Gasthuiskerk in Doesburg. Het optreden vindt plaats op vrijdag 7 november. Het begint om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Het repertoire van deze band bestaat uit een mix van jazz, afro-Cubaanse en Braziliaanse muziek. De entree bedraagt 6 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV in de Gasthuisstraat of voor aanvang van het programma, in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 31 in Doesburg.

 

De formatie van de Caracola Jazzband bestaat uit acht gedreven muzikanten: Rieuwert Catz op piano, Ben Zweerink op bas, Ed Glasmacher op drums en Christine Schukking op percussie. Daarnaast Stephen Jacobs op trompet, Fred Dekker op altsax en Rob Slepicka op tenorsax. Monica Coronado, afkomstig uit Catalonië,  zingt prachtige Spaanse en Portugese teksten. Ook zangeres Petra Boogmans is helemaal thuis in het Latin-idioom.

 

Het programma bevat latin-jazz, salsa, chacha, sonmontuna,  samba en jazzy-swing balads. Caracola speelt werk  van Gillespie, Santamaria, Samuels, D’Rivera, Bauza, Levine, Tjader, Donato, Jobim e.a.

 

Fans van de Caracola Jazzband, die in 2014 haar viertienjarig bestaan viert, spreken van aanstekelijke muziek: vrolijk, apart, vaak dansbaar en jazzy.

caracola