Met het vertrek van Teja Peters als manager van de Gasthuiskerk is Sylvia Baars (39) aangesteld als interim-manager. Ze blijft maximaal een half jaar, waarna een nieuwe structuur en bestuur kenbaar wordt gemaakt.

De Gestichten van Weldadigheid wil een andere invulling voor de exploitatie van de Gasthuiskerk. Kwartiermaker Johan Bonenkamp onderzoekt de komende maanden de mogelijkheden. Feit is dat er een andere structuur komt en dat de Gasthuiskerk zal verzelfstandigen.

Dat laat Jan van Amstel van de Gestichten van Weldadigheid weten aan DoesburgDirect.nl. ‘Ons gestichtenbestuur is niet deskundig genoeg en we zitten met fondsenwerving te dicht op elkaar. Daar komt bij dat er in het bestuur van de Gestichten alleen inwoners van Doesburg mogen zitten. Dat zorgt voor beperkingen voor de Gasthuiskerk’.

Dus moet de Gasthuiskerk losgeweekt worden van de Stichting van Weldadigheid, zodat ook bestuursleden van buiten Doesburg kunnen worden aangetrokken. ‘Je kunt een cultuurlocatie als de Gasthuiskerk nooit volledig zelfvoorzienend maken. Dat beseffen we heel goed. Er moet dan ook een goed financieel plan komen’, aldus Van Amstel.

Het komende half jaar zorgt Baars, afkomstig uit IJsselstein, voor het reilen en zeilen in de Gasthuiskerk. Ze heeft in het verleden twee evenementenlocaties gehad, maar heeft dit volgens Van Amstel door haar moederschap van de hand gedaan. Ze blijft maximaal een half jaar en zal ook meewerken aan het zoeken van haar opvolger.

Kwartiermaker Johan Bonenkamp gaat zich de komende tijd volgens Van Amstel onder meer bezighouden met het maken van een omgevingsanalyse en kijken of het programma breed genoeg is. Op basis daarvan wordt een structuur gekomen, waarna bijpassende bestuursleden voor de nieuwe organisatie worden aangesteld.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.