De jury van de nieuwe wedstrijd ‘Doesburgse Ondernemer van het Jaar’ hanteert 7 beoordelingsaspecten om tot een winnaar te komen. Op dinsdagavond 5 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Deze week heeft de jury de twaalf maandwinnaars onder een vergrootglas gelegd en ze voorzien van rapportcijfers. Daarbij is een zogeheten beoordelingsmatrix gehanteerd die eind vorig jaar na overleg tot stand is gekomen. Deze beoordelingsmatrix hanteert 7 beoordelingsaspecten. Dat zijn:

  • Nieuwswaarde: Wat is de nieuwswaarde van het ondernemersnieuws?
  • Lef: In hoeverre is het nieuwsfeit een toonbeeld van lef?
  • Ontwikkeling: Wat is de impact van het nieuws op de persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer?
  • Toegevoegde waarde: Wat is de impact van het nieuws op de lokale economie van Doesburg?
  • Innovatief: Hoe innovatief is het nieuwsfeit?
  • Impact: Wat is de impact van het nieuws op de ontwikkeling van het bedrijf?
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: Hoe belangrijk is het nieuws in het kader van MVO?

Elke maandwinnaar krijgt van elk jurylid een rapportcijfer per onderdeel. Deze rapportcijfers opgeteld levert een top-5 per jurylid op. Vervolgens worden de subranglijsten per jurylid weer bij elkaar opgeteld, zodat er een overall winnaar tot stand komt.

De jury bestaat uit burgemeester Loes van der Meijs, voorzitter Rob Appelhof van Stichting Centrum Belang Doesburg, Herman Geereking van de werkgroep Vitalisering Binnenstad en de initiatiefnemers van deze wedstrijd Jelle Koning van Ondernemershuis Hanzegilde en Richard Kok van DoesburgDirect.nl.

Op dinsdagavond 5 februari wordt de winnaar bekendgemaakt. De inloop is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur begint het officiële programma. Dit deel duurt ongeveer een uur, waarna er tot 22.00 uur ruimte is om te netwerken.

De toegang voor deze feestelijke avond is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk vanwege de catering. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar jelle@kleynenborgh.com onder vermelding van ‘Doesburgse Ondernemer van het Jaar’. Neem gerust collega’s mee.

De wedstrijd Doesburgse Ondernemer van het Jaar is een initiatief van Ondernemershuis Hanzegilde en online platform DoesburgDirect.nl. Afgelopen jaar is elke maand een winnaar gekozen op basis van een noemenswaardig nieuwsfeit die bewuste maand. De twaalf maandwinnaars dingen mee voor de overallprijs ‘Doesburgse Ondernemer van het Jaar 2018’.

De twaalf maandwinnaars zijn:

Januari: Ter Steeg Lederwaren
Ter Steeg Lederwaren begint 2018 goed met het winnen van een prestigieuze landelijke vakprijs. De oer-Doesburgse winkel in de Meipoortstraat pakt de Story Telling Award in de categorie ‘Leather and Shoes’ met een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Het juryrapport van de landelijke retailwedstrijd is lovend: ‘door de oprechte interesse van de medewerker voelt de sfeer in de winkel prettig. De medewerker stelt meerdere vragen om zo de klant optimaal te kunnen helpen’. Eigenaar Hans ter Steeg mag trots zijn op deze landelijke titel.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-januari-2018-ter-steeg-lederwaren/

Februari: Gietburg Group
De Gietburg Group staat begin dit jaar een grote slag. De Doesburgse gieterij neemt staalbedrijf Waeles Holding BV uit Nieuw-Vennep over en geeft daarmee de omzet een flinke injectie. De overname is reden om de Gietburg Group uit te roepen tot maandwinnaar en een pluim waard voor de Doesburgse industrie. Waar een kleine stad groot in kan zijn.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-februari-2018-gietburg-group/

Maart: Only for Men
Only for Men gaat met zijn tijd mee en geeft de kledingwinkel een nieuwe uitstraling. Diverse shop-in-shops worden volledig verbouwd en toegevoegd aan het al fraaie assortiment. In de vernieuwde winkel in Doesburg is het totaalconcept voor de moderne man duidelijk zicht.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-maart-2018-only-for-men/

April: Kunstburg
Stapje voor stapje groeien. Dat is het motto van Kunsturg. De speciaalzaak groeit zo hard dat het in het voorjaar verhuist naar een groter pand in de Kerkstraat in de binnenstad. Met als gevolg: een nog breder assortiment met teken- en schildermaterialen. Reden genoeg om Kunstburg uit te roepen tot maandwinnaar.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-april-2018-kunstburg/

Mei: Goudsmid Laura Egbers
Ondernemerschap is kansen zien en kansen benutten. Laura Egbers kijkt naar tv en ziet schaatster Esmee Visser Olympisch Kampioen worden. Ze ziet ook dat Visser bij binnenkomst van de Olympische haar rugtas vol heeft geplakt met spelden. De Doesburgse eigenaresse van www.spelden.com besluit een speciaal speld te maken voor Visser wat in mei resulteert in een ontmoeting en overhandiging van het speld aan de schaatskampioen.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-mei-2018-goudsmid-laura-egbers/

Juni: Hapas & Tapas bij de Bouche
Na een leegstand van enige tijd zien we in de Boekholstraat Hapas & Tapas bij de Bouche verschijnen. In dit restaurant staat het delen van gerechten centraal en vanaf de start zit het restaurant vol. De vliegende start van de eetgelegenheid is reden om Hapas & Tapas bij de Bouche uit te roepen tot maandwinnaar.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-juni-2018-hapas-tapas-bij-de-bouche/

Juli: Building Colours
Building Colours opent de deuren in de Ooipoortstraat. Initiatiefnemer Dymph Konig stelt voor interieurwinkel een assortiment samen met unieke producten zoals stoelen, gordijnstoffen, kussens, behang en spiegels. Voor elke budget wat wils. Konig wil een regionale functie vervullen. Het starten van deze opvallende winkel is reden om haar uit te roepen tot ondernemer van de maand juli.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-juli-2018-building-colours/

Augustus: Esther Pelgrom
Esther heeft een opvallende carriereswith achter de rug. Jarenlang is ze het gezicht van een speciaalzaak in de binnenstad, maar kiest ze voor haar passie: muziek. Ze wordt professional in de muziek en bedenkt, regelt en presenteert zelf een eigen theatershow in oktober. De lef om te switchen wordt beloond met de maandprijs voor augustus.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-augustus-2018-esther-pelgrom/

September: Hot Rod
Al 40 jaar een begrip tot ver buiten Doesburg. Keverspecialist Hot Rot viert in het najaar een prachtig jubileum. De stabiele factor van kwaliteit leveren in de dynamische autobranche en dat al 4 decennia lang is voor de wedstrijdorganisatie reden om deze ondernemer op Beinum te belonen met een maandprijs.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-september-2018-hot-rod/

Oktober: Xycleservice
Je verantwoording nemen als ondernemer in het belang van de veiligheid. Voor Xycleservice niet meer dan logisch. Al jaren werkt de fietsspecialist belangeloos mee aan fietsverlichtingchecks om zo in de donkere herfstdagen fietsers veiliger van huis naar werk en school te brengen. De lampencheck is reden om de zaak van ondernemer Camiel Banda uit te roepen tot ondernemer van de maand oktober.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-oktober-2018-xycleservice/

November: Bloem en Kunst Doesburg
Ondernemen op het snijvlak van kunst en bloemen. De kersverse winkel Bloem en Kunst Doesburg in de binnenstad doet dit. Satyama Maliepaart en Narayano Vrolijks zijn meer dan 30 jaar actief in de bloemenbranche wereldwijd en strijken in november neer in de Kerkstraat in ons fraaie Doesburg. De lef om bloemen en kunst te combineren in een businessmodel is reden voor de organisatie van deze ondernemerswedstrijd om ze uit te roepen tot maandwinnaar.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-november-2018-bloem-en-kunst-doesburg/

December: André Bikker
De veelzijdige André Bikker, bekend van De Schilderschool, steekt het vuurtje op in 2018. Hij komt met een innovatieve kunstvorm met vuur en hout, gravuur genaamd. Zijn kunstwerken zijn tot ver buiten Doesburg te zien, maar krijgen pas echt aandacht als hij meerdere gravuur-werken ophangt in de Doesburgse horeca. De energieke en positieve kunstenaar toont andermaal ondernemerschap en wordt beloond met de maandprijs.
https://www.doesburgdirect.nl/ondernemer-van-december-2018-andre-bikker/