De Gasthuiskerk in Doesburg is zondag 22 januari het toneel van de tango. Dat geeft TangoLibre een workshop over deze Argentijnse dans.

De Argentijnse tango ontstond uit een smeltkroes van Spaanse, Joodse, Italiaanse en Duitse invloeden. Deze volksdans werd geboren in de armste wijken van Buenos Aires. Free en Evert Jan van TangoLibre werden twintig jaar geleden geraakt door deze dans en leiden op zondag 22 januari om 14.00 uur een ontdekkingstocht op dansschoenen.

Vanuit Buenos Aires werd de tango opgenomen in de harten van velen en door de Unesco zelfs verheven tot werelderfgoed. De Tango is een dynamische dans die zich tot op de dag van vandaag doorontwikkelt.

Beginnersgroep Argentijnse tango
De Argentijnse tango kent verschillende vormen. Naast de ‘gewone’ tango zijn er de tangowals, tangomilonga, neotango. Contact maken met jezelf en met de ander, respect en passie zijn de ingrediënten om de ontdekkingstocht te maken naar hoe jij zelf tango danst, Want iedereen danst de tango op haar of zijn eigen wijze.

Vanuit hun liefde voor mensen, beweging en muziek, geven Free en Evert Jan tangoles. Het duo neemt u mee tijdens een kennismaking met de muziek én de dans van de Argentijnse tango. Bij voldoende interesse kan er in Doesburg zomaar een beginnersgroep Argentijnse tango ontstaan.

De tangoworkshop op 22 januari begint om 14.00 uur en deelname aan de workshop kost 10 euro. Deelnamekaarten zijn te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias enBrasserie Het Zesde Zintuig.