Burgemeester Kees Luesink opent op zondag 4 november om 16.00 uur de tentoonstelling: HANSEartWORKS 2012, thema: Formen, Gesicht und Gestaltung. Alle Doesburgse inzendingen die inschreven zijn, zijn te bewonderen tot en met zondag 6 januari 2013 in Galerie De Swarte Ram.


HANSEartWORKS is een kunstproject van de internationale Hanzesteden dat tot doel heeft de professioneel werkende kunstenaars van de Hanzesteden met elkaar te verbinden. In 2006 heeft gemeente Doesburg, het initiatief hiertoe genomen.


Het is een project binnen de Internationale Stedenbond Die Hanse, waaraan 176 Hanzesteden uit 16 landen deelnemen. Ieder jaar tijdens de internationale Hanzedagen wordt een expositie van professioneel werkende kunstenaars uit de betrokken Hanzesteden georganiseerd. Dit jaar vond de zesde tentoonstelling plaats in de Duitse Hanzestad Lüneburg.


Doesburgse kunstenaars krijgen de kans met hun inbreng mee te doen aan de expositie in de stad die de internationale Hanzedagen organiseert. Het thema Formen, Gesicht und Gestaltung werd dit jaar uitgewerkt door zeven Doesburgse kunstenaars.


De fractievoorzitters van de Doesburgse gemeenteraad kiezen welke kunstenaar naar de internationale Hanzedagen gaat. Dit jaar hebben zij hun keuze laten vallen op het werk: Burgemeester van Doesburg van fotograaf Peter Bakker. Een portret in lasertechniek op plaatstaal, gepatineerd door roest.


De fractievoorzitters vonden alle inzendingen van de andere kunstenaars eveneens zeer origineel en van grote artistieke waarde én zeker de moeite waard om gezien te worden. Vandaar deze expositie, zo laat de gemeente weten. Te zien zijn de werken van Margo Ellen, Liesbeth Fonkert, Afke Kerkhoven, Elma van Kruijssen, Gigi Laméris en Helmi de Vaan. En natuurlijk het winnende werk van Peter Bakker.


Galerie De Swarte Ram (Ooipoortstraat 60, 6981 DW Doesburg) is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en op afspraak, tel.  0313-476239.