Amateurschilders uit Doesburg stellen hun werken ten toon in het multifunctionele gebouw De Linie 4. Het gaat voornamelijk om producties van de deelnemers aan twee schildersgroepen van de Inloop Carion. De tentoonstelling duurt tot 1 februari 2012.


Elke maandag- en woensdagmiddag wordt er in een grote zaal van De Linie 4 geschilderd. Dat gebeurt tijdens de Inloop, een ontmoetingsactiviteit van Carion waar iedereen uit Doesburg welkom is. Voor een praatje, kopje koffie, biljarten, kaarten, computerhulp of een andere zelf te kiezen activiteit met andere inwoners. Vrijwilligers in de rol van gastheer of gastvrouw zorgen voor de eerste opvang en voor de bediening van koffie en thee.


Er zijn twee schildersgroepen met elk ongeveer tien deelnemers en een vakkundige begeleidster die nu zo’n twee jaar aan de slag zijn. Op de eerste plaats gaat het om een gezellig samenzijn, maar de deelnemers zijn heel gedreven en de resultaten mogen er zijn.


Het is nu tijd om de kunstwerken aan een breed publiek ten toon te stellen, laat de Buurtacademie weten in een persbericht. Daarom is er een expositie georganiseerd van de beste werken van alle deelnemers, aangevuld met schilderijen van Bernadette en René Jansen, beiden ook amateurschilders uit Doesburg.


De schilderwerken hangen in de gangen en in een van de vergaderruimten van De Linie 4, het gebouw waar de Buurtacademie Doesburg het beheer over heeft. In het gebouw komen dagelijks vele mensen voor de diensten en activiteiten van de Buurtacademie, welzijnsinstelling Carion, Stichting Thuiszorg Midden Gelderland, het Graafschap College en de PlusBus.


De expositie is gratis te bezichtigen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en duurt tot 1 februari 2012. Er wordt nog geprobeerd om ook tijdens de Culturele Zondagen open te zijn.