Terras, horeca en winkels voor De Gildehof in Doesburg

De Gildehof in Doesburg krijgt een kwaliteitsinjectie. Er komt weer horeca op het plein en door een aanpassing van ruimte ontstaat er gelegenheid voor extra winkelruimte. Gangmaker achter het plan is Harry Pols van brocantewinkel De Zwarte Kat.

Het leegstaande horecabedrijf aan de rechterzijde van het plein wordt opgespitst. Hierdoor ontstaat ruimte voor 4 winkels. Een van die ruimtes is al verhuurd en wordt een atelier.

Het terras voor het café wordt nieuw leven ingeblazen. ‘We beginnen het café met een kleine kaart met onder andere mosterdsoep, tosti, broodje gehaktbal, tapasgerechtjes. Het terras zetten we uit “3 ramen breed”. Dat betekent minimaal 15 tafels. Daarnaast komt er een kleine overkapping zoals ook aan de andere zijde van het plein’, aldus Harry Pols, eigenaar van brocantewinkel De Zwarte Kat.

Rokus van Blokland die de binnenplaats aan Harry Pols heeft verkocht blijft eigenaar van het mosterdmuseum en de mosterdfabriek. Pols is van plan om een rechtstreekse doorgang te maken van het café naar het mosterdmuseum. Het mosterdmuseum in Doesburg trekt jaarlijks zeker 40.000 bezoekers.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.

 

5 reacties

 1. robert duis

  @ Harry Pols.

  Chapeau voor dit initiatief!

  In het geval er bij deze kwaliteits-injectie een muziekje zou passen?

  Bekijk dan eens: http://www.blueriverjazzband.com

 2. Frans van der Krul

  Heel veel suc6 met dit initiatief en hopende op veel klanten en dus werkgelegenheid.

 3. Doree Colenbrander

  Hoera! Heel veel succes met dit initiatief! 😀

 4. Itene Bieleman

  Mooi! Succes

 5. Frans

  Goed plan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑