Programma Culturele Zondag Doesburg 6 maart 2016

Zondag 6 maart is het weer Culturele Zondag Doesburg. Meer dan 30 deelnemers hebben hun ateliers, galeries, podia en werkplaatsen open en elke bezoeker kan er gratis een bezoek brengen. Er is weer een gevarieerd programma samengesteld.


Lalique Museum
Art Nouveau Kunst in het Lalique Museum Doesburg met o.a: Mucha, Horta, Toorop, Gallé, Daum, Lötz en Lalique. Uniek in Nederland.

Atelier aan het Putpad
De lente is in aantocht. Daarom een bijzondere voorjaarsactie. Anne van der Meiden heeft een speciale selectie gemaakt van haar schilderijen die ze alleen deze zondag met een flinke korting aanbiedt. Bezoekers hebben een ruime keuze uit intrigerende landschappen en eigenzinnige portretten van mensen en dieren.

JeVaBa
Demonstratie glas bewerken. Altijd al willen zien hoe een gat in glas geboord kan worden of hoe het mogelijk is om een onmogelijk te snijden vorm uit een stuk glas gehaald wordt ? Kom dan, want daar worden tussen 12.00 en 17.00 uur doorlopend demonstraties in deze technieken gegeven. Daarnaast zal er ook uitleg gegeven worden in het koud bewerken van glas door middel van diamant gereedschap.

Historische Boekdrukkerij De Arend.
Is gesloten deze eerste zondag van de maand maart.

Aankondiging ‘Sieraad aan de IJssel’
Dit evenement in Doesburg krijgt een vervolg op zondag 3 april 2016 (Eerste Zondag van de Maand).

1 reactie

 1. Theo MAas

  Maar dat is niet het complete programma!

  Stadsvertelling

  Zo is er in Gasthuiskerk Doesburg om 13.15 en om 13.45 uur een Doesburgse Stadsvertelling met als titel: ‘Ode aan de Brug’. Meer informatie op www,gasthuiskerkdoesburg.nl.

  De toegang is gratis, maar kom op tijd want het aantal plaatsen is beperkt.

  Jamsessie

  Daarna is er vanaf 14.30 een jamsessie met onder andere de vaste Gasthuiskerk Sessieband: slagwerk – Jan Rooding, toetsen – Rhichard Rhemrev, bas – Rhichard van Rhoon, gitaar – Edward den Doop (sessieleider) en zang – Anne den Doop.

  Toegang en deelname zijn gratis. Meedoen? Kijk op www,gasthuiskerkdoesburg.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑