Tevredenheid over ontbijtevent in Doesburg

Afgelopen zaterdag stond de hele Doesburgse binnenstad vol met ontbijttafels. In het kader van Doesburg 777 organiseerde ZON Doesburg een ontbijt met 777 stoelen, onder de titel; een stoel voor een goed doel.  De opbrengsten gaan naar een beeldend jaar, kinderen van de Doesburgse scholen laten kennis maken met kunst.

 

ZON Doesburg is een Zakelijk Ondernemers Netwerk voor mensen die in Doesburg wonen of werken. Met een deel van de contributie leveren de leden een bijdrage aan sociaal maatschappelijke doelen in Doesburg. Niet alleen door een financiële bijdrage maar ook door de handjes uit de mouwen te steken bij diverse festiviteiten zoals de Smaakparade en de Ubbink City Challenge als onderdeel van Doesburg 777.

 

‘Wat wij als ZON belangrijk vinden is dat verbinding centraal staat, verbinding tussen iedereen die in Doesburg woont  om elkaar te leren kennen en om er voor elkaar te zijn. Een ontbijt met 777 stoelen sluit aan op dat doel’, aldus Wil Verlaan namens ZON.

 

Verlaan vervolgt: ‘We hebben 71 tafels vol gekregen, we hebben met ruim 600 Doesburgers genoten van een uitgebreid ontbijt’.

 

En hoewel bij de opening door voorzitter Wil Verlaan een fikse regenbui viel, zat iedereen droog onder de luifels van de marktkramen. Daarna  kwam de zon gelukkig weer te voorschijn. Vier tafels waren bezet met een smartlappenkoor en die hebben uit volle borst smartlappen gezongen die iedereen kon mee zingen. Straattheater Chapau was aanwezig om de boel goed schoon te maken.

 

Doesburg liet zich niet onbetuigd. Er was aan alle kanten medewerking. Het Hanzegilde stond haar ruimte af als actiecentrum en jongerencentrum 0313 ondersteunde met geluid. Aan dit succesvolle ontbijt werd bijgedragen door Bakkerij Koenen, Coop, Deka, Delikasa, de Worstepinne, Staarink, Hotel Doesburg, Yam glutenvrij, The Free From Shop, Drukkerij Rodi, Vrumona en Douwe Egberts.

3 reacties

  1. Frans van der Krul

    Het was de moeite waard voor het goede doel!

  2. henk beijen

    Ondanks het weer genoten. Alle lof aan de organisatie.

  3. Frans de Hommel

    Ik zat aan één van de tafels. Viel me op dat er veel winkelende mensen vroegen waar het om ging. Het was hen niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑