Op zondag 12 augustus om 15.00 uur in de Gasthuiskerk in Doesburg voert het Aspidistra Drawing Room Orchestra zelden gehoorde juweeltjes uit de gouden eeuw van de lichte muziek uit.

Deze muziek staat ook wel bekend als Palm Court of Salon Music. Dit getalenteerde ensemble is sinds 1997 samen en heeft inmiddels een trouwe aanhang, vooral door de prachtige liveconcerten.

Het Aspidistra Drawing Room Orchestra begon ooit als een groepje vrienden. Sinds het midden van de jaren negentig werd het repertoire gestaag uitgebreid. De band is voortdurend op zoek naar nieuw materiaal dat wordt gezocht en gevonden in privécollecties, bibliotheken en archieven van verschillende uitgevers.

Elk jaar reist het orkest een week naar het buitenland om een steeds groter wordende stapel muziek uit te proberen. Elk jaar wordt er ook wel weer een nieuw pareltje ontdekt.

Aspidistra maakte zijn radiodebuut toen de BBC enkele nummers gebruikte als achtergrondmuziek voor een hoorspel. Sindsdien zijn de opnames regelmatig te horen geweest. De muziek is ook gebruikt voor The Producer Prince, een televisiedocumentaire gebaseerd op interviews met prins Alessandro Tasca di Cuto.

Zondag 12 augustus 15:00 uur. Toegang 10 euro. Kaarten bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg enBennie’s Barber Shop.